Meniu principal

Nymphaea Aquapark Oradea: deschiderea oficială

aquapark_oradea_deschidere

… şi două „mici blocaje” ale uşii rotative de la intrare

Sâmbătă 10 septembrie, a fost deschis oficial cel mai mare aquapark din Transilvania, proiectul de 22 de milioane de euro derulat de Primaria Oradea fiind cea mai mare investiţie publică de acest gen din România.
Aquapark-ul din Oradea s-a construit pe locul fostului Ștrand Municipal, având o suprafaţă de şapte hectare, contribuția Primăriei Oradea fiind de 38,9 milioane de lei, iar diferența până la 88,3 milioane de lei, fiind din fonduri europene.
aquapark_oradea

Şi cum la intrare a fost instalată o uşă rotativă automată, datorită aglomeraţiei de la deschidere, cum era de aşteptat, aceasta s-a blocat de câteva ori. Incidente de acest gen se vor întâmpla de fiecare dată când oficialităţile doresc ca intrarea la inaugurarea unei clădiri să se facă doar prin uşa rotativă şi nu prin uşile batante alăturate; oamenii se grăbesc, forţează uşile sau intră mai mulţi odată şi sunt loviţi de rama inferioară a foii şi astfel se blochează orice uşa rotativă.

Şi o întrebare: oare de ce perdelele de aer cald sunt instalate la uşile batante laterale care au în principal rol de ieşiri de urgenţă ( deci nu se folosesc în mod curent ) iar uşa rotativă ( cea care reprezintă intrarea principală ) nu are o astfel de perdea de aer?
aqua_park_amotizoareIar uşile de evacuare ar fi trebuit dotate şi cu amortizoare şi poate ar fi bine de montat şi stopere la exterior pentru că dacă va fi deschisă cu putere, mânerul uşii loveste exact panoul curb din sticlă al uşii rotative; mai mult pasajul de trecere este micşorat şi opturat de bara antipanică datorită faptului că uşa nu batează mai mult – proiectanţii au poziţionat greşit, prea aproape uşile batante de uşa rotativă, deşi avea spaţiu suficient pentru a le poziţiona corespunzător.
aquapark_oradea_usa_batanta

Sursa video: www.bihon.ro