Meniu principal

Ne-au lăsat fără clienţii de lux?

usi-inchisoare

A trecut şi BAU 2015 München …
Am fost acolo, ne-am documentat şi am găsit modele noi de uşi, scumpe şi gata pregătite pentru a fi lansate pe piaţa noastră. Dar, se pare, că nu mai avem cui să le vindem!

Cine ne-a stricat piaţa? ….. Procurorii anticorupţie!

DNA, DIICOT, SRI sau alte instituţii cu denumiri imposibil de memorat, lucrează de vreo doi ani cu motoarele turate la maxim.
Rezultatul? Au închis sau „reţinut” pentru cercetări majoritatea clienţilor de uşi premium.
Dacă în urmă cu ceva timp era semn de mare performanţă profesională vânzarea către aceste persoane a unor uşi de mii de euro, acum, lucrări de portofoliu precum hotelurile Dl. Copos, „mausoleul” Dl. Videanu, vilele lui Gică Popescu sau imobilele Dl. Cocoş sau Dl. Vântu au fost scoase ( sau vor fi scoase ) din listele de prezentare ale furnizorilor de uşi de lux.

Dar să nu ne pierdem speranţa … România este deja condamnată şi sancţionată de CEDO pentru condiţiile de detenţie.

Se deschide astfel o nouă piaţă …

cea a închisorilor de lux pentru „clienţii” de lux. Iar ca model se pot alege uşile de la închisoarea în care este închis norvegianul Anders Breivik, acuzat de uciderea a 76 de persoane în 2011.
Dacă s-ar construi un astfel de penitenciar în România iar deţinuţii ar plăti o sumă „modică” de 4.000 – 5.000 de euro / lună, credeţi că nu s-ar găsi clienţi? Noi spunem că se va da şi şpagă pentru astfel de camere.

prison_1

Sursa foto: International Business Times

Dar să revenim şi la penitenciarele obişnuite de la noi

Un calcul simplu: la cei 30.000 de deţinuţi actuali, se adaugă cei aproximativ 12.000 de deţinuţi care execută pedepse prin alte ţări europene şi care vor fi transferaţi în închisorile româneşti; se ajunge la 42.000 de „locatari” cărora trebuie să li se asigure condiţii europene.
Deci, la 4-6 persoane maxim în cameră … rezultă 7.000 – 8.000 de uşi de înaltă siguranţă … 350-400 euro uşă, considerăm că doar jumătate din acestea vor fi noi … calculăm şi aşa apare o piaţă de min. 1,5 – 2 milioane de euro pentru următorii 2-3 ani!
Sfatul nostru: urmăriţi anunţurile de licitaţii de pe site-ul Administraţiei Penitenciarelor! Aveţi numai de câştigat!