Meniu principal

Motoarele Nekos model Kato 305 echipează ferestrele montate la Catedrala Neamului

nekos_kato_305_catedrala_neamului

Avand o capacitate totală de 5.000 de persoane, Catedrala Neamului a fost proiectată respectând cele mai înalte standarde europene în ceea ce privește normele de securitate la incendiu.

Catedrala Neamului este primul lăcaș de cult din România care are prevăzut, încă din faza de proiectare, un sistem computerizat de comandă a deschiderii automate a ușilor și ferestrelor în caz de incendiu sau alarmă. Astfel, în cazul producerii unui incendiu senzorii speciali declanșează automat deschiderea controlată a ferestrelor pentru desfumare și a ușilor pentru evacuarea în siguranță a persoanele aflate în interior; la nivelul parterului sunt 27 de uși, catedrala având, în total, un număr de 392 de ferestre.

Pentru acționarea ferestrelor de mari dimensiuni și cu o greutate apreciabilă, proiectanții au optat pentru motoarele produse de compania italiană Nekos, modele ales fiind Kato 305 RWA  și Kato 305 Syncro³

Kato 305 RWA este motorul electric cu lanţ si carcasă metalică destinat deschiderii diferitelor tipologii de ferestre. Motorul pentru desfumare Kato 305 RWA este alimentat la 24Vcc şi dezvoltă o forţă de 300N; cursa acestuia se poate selecta în orice moment, între 200 -300-500 mm prin intermediul unui dip-switch uşor de utilizat.
Din standard, motorul se livrează cu suporţii de prindere pe toc inclusi. În funcţie de deschiderea ferestrei, se aleg suporţii de prindere pe cercevea.

Versiunea Kato 305 Syncro³, bazată pe comunicarea între mai multe motoare printr-o conexiune directă, permite controlul forței, vitezei și rezistenței fiecărui motor in parte. Schimbul permanent de informații permite motoarelor să se deschidă și să se închidă sincronizat.
Syncro³ este primului sistem brevetat prin care se reușește instalarea și conectarea a două motoare conectate direct unul cu celălalt. În acest moment, software-ul Syncro³ permite conectarea până la 8 motoare direct unul cu celălalt, fără a fi nevoie de unități externe de control a sincronizării.
catedrala_neamului_nekos_rwa

Numărul de elemente de acționare care trebuie montate pe cadru unei ferestre variază în funcție de dimensiunile, greutatea și tipul acesteia.
Pentru o lățime mai mare de 1200 mm, se recomandă deja utilizarea a două motoare pentru a permite o mișcare corectă și o etanșare perimetrală a ferestrei atunci când este închisă. Se recomandă un motor suplimentar pentru fiecare lățime suplimentară de 1200 mm.

Informații și detalii tehnice despre gama completa Nekos se pot afla accesând pagina oficială, click aici

 

Detalii şi informaţii suplimentare despre produsele Nekos:
agent NEKOS în România, Bucureşti – Carmen Pănescu
carmenpanescu.ro@gmail.com, mobil 0754 228 344