Meniu principal

Mandelli: noile mânere pentru uşi Zeit şi Twee

mandelli_zeit

Mandelli lansează în colaborare cu celebrii designeri/arhitecţi Massimo Cavana şi  Marco Piva, două modele noi de mânere pentru uşi : Zeit şi Twee. Acestea exprimă intensitatea creativă şi aduc un omagiu capacităţii şi tehnicii de producţie si impresionează prin atenţia la detalii mulţumită proceselor de finisare parţial manuale.

Marco Piva s-a inspirat din metafora “trecerea timpului” în crearea mânerului Zeit (care în limba germană înseamnă “timp”) – arhetipul simetriei unui ac de ceas care se roteşte în jurul unui centru şi care rămâne fizic invariant la mişcarea direcţiei sale dar care, atunci când primeşte lumină, pare a se schimba.

12 luni ale anului, 12 segmente pe cadranul ceasului, 12 faţete create simetric pe corpul mânerului Zeit.
maner _zeit-mandelliO importanţă deosebită a avut-o volumul mânerului, diverse studii au fost efectuate pentru a asigura ergonomia şi confortul maxim la utilizare.
Graţie măiestriei, Zeit – care se naşte dintr-o formă sculptată – este produs în urma unui proces industrializat de turnare a alamei şi apoi şlefuit manual de către meşteri calificaţi în scopul de a îmbunătăţi aspectul volumetric dar şi jocul de lumini şi umbre, ceea ce face mânerul unic şi irepetabil de fiecare dată.
Zeit este disponibil în diverse finisaje: crom lucios, crom satinat sau auriu lucios, auriu satinat.

“Design-ul înseamnă cercetarea continuă şi dinamică a perfecţiunii relative” – această sintagmă caracterizează geneza mânerului Twee, pus în valoare de designer-ul Massimo Cavana.
maner_twee_mandelliAcesta a plecat de la distorsiunea diferitelor planuri şi a creat „viraje” ascuţite în mijlocul mânerului, imitând imaginea avioanelor care îşi pierd coplanaritatea. Twee are forme neregulate şi diverse, indiferent din ce parte este privit. Imaginea ascuţită şi faţetată dar şi ampreta ergonomică conferă mânerului un design aparte.
Twee este disponibil în diverse finisaje: crom lucios, crom satinat sau auriu lucios, auriu satinat.

 

Pentru detalii şi informaţii suplimentare:
agent România – Dana Comşa, comsadana@gmail.com, mobil 0743 228 344