Meniu principal

La un hotel de cinci stele

Hotelurile, mai ales cele de lux, au fost şi vor fi permanent în atenţia noastră datorită faptului că folosesc toată gama de uşi: de la uşi automate glisante sau rotative,  uşi din sticlă, lemn sau metalice până la uşi de garaj sau uşi tehnice. În funcţie de standardul hotelului şi de calitatea produselor, valoarea tuturor uşilor dintr-un hotel cu 80 de camere este, în medie,  între 70 şi 100.000 de euro.

Şi pentru a vedea cu ce se mai laudă hotelierii nostri vă prezentăm ce am găsit pe site-ul unuia dintre ei:

… hotel de cinci stele, deschis acum trei ani …

Punctul cel mai”tare” al acestui hotel este modul de compartimentare al băii şi al toaletei. O soluţie „îndrăzneaţă” şi „neconvenţională”: pereţii sunt complet din sticlă, iar cele două uşi batante închid complet spaţiul sau, fiecare în parte, când este închisă la 90 de grade, închide în dreapta  – baia şi în stânga – toaleta.

d2

Este un exerciţiu interesant de design/compartimentare şi, în măsura în care clienţii respectivului hotel nu au o problemă cu intimitatea, este chiar Ok. Rămane totuşi dezamăgirea faptului că la respectivele uşi s-au folosit cele mai banale balamale pentru cabine de duş ( în nici un caz indicate la uşile normale din sticlă şi, în special, la un hotel de 5 stele ).

La fel, o problemă de intimitate poate fi şi cea de-a doua uşă din sticlă a toaletei, uşă care se deschide direct în balcon.

De altfel, acest mod de a compartimenta băile din camerele de hotel este specific companiei proprietare. La un hotel construit anterior, băile au tot pereţii şi uşile din sticlă, cu unele diferenţe: uşa este glisantă, sticla este clară şi pe interior sunt jaluze orizontale.

Sursa: Eduard Foto
Sursa: Eduard Foto

.

Şi, revenind la proiectul iniţial mai există o nedumerire:

… uşa glisantă care se opreşte „nicăieri” nu este cumva o uşă de mobilier folosită în mod normal la dressing? În acest ultim caz, totul pare doar o improvizaţie ieftină.

Şi un pont pentru următorul hotel care va fi construit

Dacă la toalete se va folosi tot sticla, a apărut de ceva timp o sticlă specială care, la o anumită comandă, din transparentă devine opacă. Cafe Diglas din Viena a montat astfel de uşi la toalete.