Meniu principal

La Plaza România

plaza-romania-usa-rotativa

Este în plin şantier de renovare … se lucrează la reamenajarea spaţiilor comerciale de la parter iar faţada dinspre Bd. Timişoara este finalizată.
La intrare a fost instalată o uşă rotativă automată Boon Edam, de capacitate mare.

plaza_1

Despre reconstrucţia acestui mall se vorbeşte de vreo 3 ani; la un moment dat una din variantele care a circulat pe internet pentru faţada dinspre Bd. Timişoara a fost cea de mai jos.

fatadabdtimisoara

Nu a fost agreată şi, în final s-a ales o altă variantă.
Anul trecut a fost prezentate noile desene şi a început să circule printre ofertanţi o broşură cu materialele şi finisajele indicate de firma de arhitectură iar de pe site-ul Manager am aflat că

Noul design al celor două centre comerciale este rezultatul unui parteneriat excelent cu Altoon Partners, o firmă de arhitectură de renume mondial cu sediul în Los Angeles, SUA. Renovarea constă în lucrări de structură de mare anvergură, în reconfigurarea spaţiilor de retail şi în implementarea un design contemporan atractiv al faţadelor şi finisajelor interioare

… fotografia de prezentare a faţadei dinspre Bd. Timişoara fiind mai jos.

fatada_timisoara

De la ce s-a dorit şi s-a afirmat şi ce a ieşit este cam mare distanţa; poate nu avem noi simţ estetic şi nu suntem la zi cu designul contemporan atractiv însă, un „ditamai stâlpul” pe axul central al unei uşi rotative nu am mai văzut până acum.
plaza_3