Meniu principal

La Dristor Kebab

dristor-kebab-usa-automata

Locaţia din Dristor.

La intrare este montată, de către Rom Automatizare, o uşă automată Besam.

kebab_1
Însă apare o problemă: în interior circulaţia este destul de intensă iar la exterior este un trotuar la fel de circulat; tot acest trafic ar fi în mod normal sesizat de radarul uşii, şi, în acest caz, întreg sistemul ar fi dat peste cap de numărul mare cicluri deschis/închis nefinalizate.
Cum au rezolvat problema? Cu un buton!
Dacă uşa este închisă, se apasă pe buton ( se aude cum se declanşează încuietoarea electromagnetică ), radarul uşii sesisează persoana şi o deschide. Dacă nu mai întră o altă persoană, uşa se închide automat şi apoi după câteva secunde se aude cum se închide încuietoarea electromagnetică ( probabil există un temporizator ).

kebab_2
Pare destul de incomodă şi „ciudată” această combinaţie la un spaţiu public, însă, după câteva minute în care am urmărit cum funcţionează sistemul, am putut constata că majoritatea clienţilor erau familiarizaţi cu modul de deschidere, deci putem aprecia că este o variantă funcţională. Nu ştim în schimb cât de des este înlocuită încuietoarea electromagnetică pentru că este cert: este folosită din plin.