Meniu principal

Kaufland, cel mai mare client pentru furnizorii de uşi automate

Cu vânzări de peste 1,9 miliarde de euro şi cu aproape 19.000 de angajaţi, compania Kaufland România, fiind cea mai mare companie din domeniul retailului şi cel mai mare angajator privat din România, a devenit, în acest moment, cel mai important client din România pentru firmele care lucrează în domeniul uşilor automate ( producători de uşi sau firme care asigură service-ul şi mentenanţa ).

Reţeaua extinsă la nivel naţional, cu peste 110 magazine şi cele două centre logistice ( cu o suprafaţă de aproape 200.000 mp de hale industriale la Ploieşti şi Turda ), având instalate aprox. 500 de uşi glisante automate şi peste 3.200 uşi secţionale,industriale sau metalice asigură un front permanent şi constant de lucru atât pentru furnizorii de uşi cât şi pentru instalatori sau firmele de service.

kaba_kaufland
Sursa foto: scribd.

Kaufland România poate constitui un exemplu privind bunele practici în privinţa construirii de noi magazine ( celebrul caiet de sarcini general KaBa, care cuprinde descrierea tehnică, cu cerintele obligatorii de planificare şi execuţie a lucrărilor şi cu furnizorii de produse agreaţi ) şi un bun model privind gestionare serviciilor de întreţinere şi mentenanţă pentru uşilor deja instalate, existând centralizări cu întreg istoricul acestora şi urmărindu-se strict cheltuielile pe fiecare unitate monitorizată.

La capitolul furnizori, câştigător detaşat este Hörmann cu uşile secţionale/industriale iar în ceea ce priveşte uşile glisante automate de acces va fi interesant de urmărit competiţia dintre Geze şi Dorma, în condiţiile în care în acest moment de derulează operaţiunile de remodelare şi reconfigurare a magazinelor existente; de foarte multe ori revopsirea profilelor de uşi este un bun prilej sau pretext de a schimba operatorii vechi.

În câteva luni, după terminarea acestor operatiuni de remodelare, vom reveni cu o monitorizare actualizată a intrărilor din magazinele Kaufland. Până atunci, aşteptăm deschiderea din luna februarie a celui mai nou magazin Kaufland din Bucureşti, care se construieşte pe terenul Fabricii de Bere Griviţa, pe Sos.Orhideelor, lângă Gara Basarab, stadiul actual al lucrărilor fiind cel din foto de sus.