Meniu principal

Izolarea termică: uşile rotative versus uşile glisante automate

siatec_blasi_bucharest_one

Curenţii de aer apar datorită de diferenţelor de presiune create de temperaturile diferite dintre exteriorul şi interiorul unui spaţiu. Deschiderea repetată a uşilor formează aceşti curenţi şi duce la creşterea costurilor cu încălzirea/răcirea clădirii.

Majoritatea clădirilor de birouri sau a centrelor comerciale au un flux extrem de ridicat de persoane, şi, datorită acestui fapt, în cazul în care sunt instalate uşi batante sau usi glisante automate, acestea ar fi, în majoritatea timpului, deschise, termoizolarea intrării fiind aproape imposibilă în această situaţie.
revolving_door_thermoAstfel, instalarea unor uşi rotative este singura soluţie viabilă pentru limitarea schimbului direct de aer, transfer de aer fiind de 8 ori mai scăzut decât în cazul uşilor glisante sau batante.
Totuşi, datorită faptului că uşile rotative nu asigură o etanşare continuă a spaţiului interior de cel exterior, nu se poate calcula coeficientul de transfer termic al acestora, însă, confortul şi beneficiul obţinut prin instalarea unei uşi rotative este evident!

Foto: Siatec – uşa rotativa Bucharest One
Produse în Elveţia de către producatorul Record, gama de uşi rotative furnizată de Siatec asigură un confort deosebit persoanelor din clădire, menţinând o temperatură plăcută şi permiţând intrarea unui număr de până la 3300 de persoane/oră. Pentru detalii suplimentare clic aici.