Meniu principal

Italienii de la Fapim obțin revocarea unui brevet european depus de nemții de la Dr. Hahn și Fischer

patent_fapin

Compania italiană Fapim, unul dintre liderii mondiali în producția de soluții și accesorii pentru uși și ferestre din aluminiu, a obținut revocarea definitivă și incontestabilă a brevetului european nr. EP2185827 privind șuruburile de fixare a balamalelor ușilor, un brevet prezentat de companiile germane Fischerwerke GmbH și Dr. Hahn GmbH, argumentul italienilor de la Fapim fiind „lipsa de inventivitate”.
Această deficiență a fost confirmată și definitiv confirmată de Comitetul de Reclamații al Oficiului European de Brevete la 11 septembrie 2018 ( Decizia nr. T0612 / 15 ), motivațiile deciziei fiind anunțate în urmă cu câteva zile.

Acesta este un rezultat care ne satisface si care corespunde pe deplin cererilor noastre  – a declarat Massimo Bellandi, Președintele Executiv Fapim.
Considerăm că proprietatea intelectuală are o importanță fundamentală atunci când acesta se întemeiază pe considerente legate de inventivitate. În caz contrar, există riscul de a modifica în mod nejustificat concurența liberă între agenții economici „. 

Decizia Comitetul de Reclamații al Oficiului European de Brevete la 11 septembrie 2018 ( Decizia nr. T0612 / 15 ) este disponibilă în format pdf click aici

Sursa știre și foto: Guidafinestra