Meniu principal

Iplan Furniture: uşă glisantă din lemn masiv realizată la comandă

iplan_furniture_usa_glisanta_dorma

Despre echipa de la Iplan Furniture am aflat dintr-un articol publicat de revista online Stejar Masiv, mai exact din prezentarea unui proiect realizat de cei doi meşteri bucuresteni reuniţi sub numele Iplan Furniture ( Dragoş Costache și Constantin Iosif ). Proiectul este unicat, realizat la comandă şi imposibil de achiziţionat de-a gata, dintr-un magazin.

Uşă culisantă din lemn, din 4 foi – 2 fixe și 2 centrale, mobile 

Proiectarea si realizarea unui sistem de închidere mobilă cu dimensiuni apreciabile ( o lăţime de 3300mm şi o înălţime de 2300mm ) a fost o provocare transformată la sfârşit într-o lucrare de referinţă.

Ca sistem de glisare a fost ales modelul Muto Dormotion de la DORMA, model lansat la BAU 2015 şi care înlocuieşte deja cu succes, mult mai cunoscute sisteme de glisare Agile – Dorma.
Panourile fixe şi cele mobile au fost realizate manual, din lemn masiv; la fel şi caroiajul în interiorul căruia au fost montate ochiurile din sticlă sablată chimic. Realizarea unui astfel de carioaj este destul de pretenţioasă, în general, la uşile glisante vitrate folosindu-se o improvizaţie constând în baghete aplicate ( lipite ) pe sticla întreagă; în cazul de faţă baghetele care ţin geamurile nu sunt lipite, sunt tăiate exact şi fixate folosind capse împuşcate, ceea ce permite schimbarea ulterioară a oricărui ochi din sticlă

Iplan Furniture este rezultatul colaborării dintre Dragoş Costache și Constantin Iosif. Cei interesaţi de realizarea unor obiecte de mobiler unicat, de design pot apela la Iplan Furniture din București, mai multe proiecte sau lucrări fiind prezentate pe pagina de Facebook.

www.facebook.com/IplanFurniture