Meniu principal

Invitaţie în lumea Roto

roto_zilele_presei

Cu siguranţă, una dintre cele mai importante manifestări de comunicare la nivel european din domeniul producătorilor de feronerie, „Zilele presei – Roto” ( ajunsă la cea de a 10-ediţie ) a constitui evenimentul de referinţă pentru sfârşitul anului 2015.
80 de ziarişti specializaţi în domeniul feroneriei sau din domenii conexe, din 19 ţări europene au răspuns invitaţiei companiei Roto Frank, evenimentul desfăşurându-se între 16 si 17 noiembrie la Viena ( Austria ) şi Lovo ( Ungaria ).

Evenimentul a servit ca și în anii precedenți, schimbul informațional între Roto și presa de specialitate, fiind expuse problemele de actualitate ale companiei: strategia de dezvoltare la nivel internaţional, rezultatele financiare pozitive la nivel european şi situaţia mai puţin optimistă privind piaţa din Rusia, unde s-au resimţit din plin sancţiunile europene aplicate acestui stat şi recesiunea economică a pieţei rusesti rezultată în urma sancţiunilor.
O atenție deosebită a fost acordată temei „rezistenţei efracție” pentru clădirile rezidenţiale, fiind lansată o inițiativă comună cu jurnaliștii europeni, concretizată prin transmiterea unei scrisoari deschise către Comisia Europeană, Parlamentul European şi factorii de decizie politică din 28 de state europene, solicitându-se un pachet coerent de măsuri privind protecţia împotriva spargerilor de locuinţe.
Sub numele unei viitoare alianţe denumită “Burglary Protection Alliance” s-a lansat un apel la acţiune către oficialii europeni, pentru adoptarea unui pachet de măsuri în scopul protejării proprietăţii individuale datorită creşterii îngrijorătoare a ratei criminalităţii la nivel european. Acest pachet minimal ar trebui să cuprindă noi standarde privind protecţia anti-furt, sprijinul statelor pentru finanţarea investiţiilor în sisteme de protecţie şi derularea de campanii de informare pentru sensibilizarea şi constientizarea publicului precum şi aplicarea mai consecventă a legislaţiei în vigoare.

Şi dacă este vorba de „imaginea ROTO” mai jos este noul film corporate prezentat la târgul belgian Polyclose .