Meniu principal

Internship MCA 2014

internship-MCA

Comunicat de presă, Bucureşti, 23 septembrie 2014

Stagiu practic cu şanse de recrutare pentru studenții creativi

MCA Grup, cel mai mare producător local de uși de garaj secționale și rulouri exterioare pentru ferestre, a organizat, în perioada 15 iunie – 15 septembrie, programul Internship MCA 2014. Şase studenți ai Universității Politehnice Bucureşti, precum şi o studentă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, din cadrul Universității București, au beneficiat fiecare de un responsabil de stagiu dedicat din cadrul echipei MCA.

internshipMCA

Studenţii au avut posibilitatea să îşi aleagă proiectul de stagiu în funcţie de relevanţa pentru domeniul de studiu. În prealabil au avut ocazia să activeze în fiecare departament al companiei, de la producţie şi vânzări la marketing şi contabilitate, pentru a înţelege în detaliu cum funcţionează compania.

 „În primul rând, mi-a plăcut echipa MCA deoarece m-am simţit integrat – este un mediu prietenos. Am comunicat cu toate departamentele, mi-au oferit  sfaturi şi m-au coordonat în  realizarea proiectului meu de practică. De asemenea, am apreciat faptul că am avut şansa să fiu în mijlocul producţiei, să observ procesele de fabricaţie şi modul de organizare a fluxului de producţie, începând de la recepţionarea comenzii de la client şi până la procesarea produsului în sine”, spune Adrian Enache, student la Inginerie Economică Industrială.

Internship cu şanse de recrutare

Prin stagiul remunerat, desfăşurat în fiecare vară, compania urmărește să contribuie la formarea practică a tinerilor. Este cu siguranţă un exerciţiu cu câştigători de ambele părţi, întrucât, pentru studenţii cu rezultate deosebite, perioada de practică se prelungeşte cu recrutarea în companie.

În cadrul stagiului din acest an, proiectele de practică au vizat implementarea unor schimbări pentru optimizarea proceselor de producție și, totodată, lansarea proiectului-pilot Customer Satisfaction Survey, dezvoltat la departamentul de Marketing. Tinerii au avut ocazia să aprofundeze creativ noțiuni tehnice lucrând cot la cot cu echipele de profesioniști ale companiei, aplicând teoria de la cursuri şi seminarii sub atenta îndrumare a inginerilor şi specialiştilor. Munca depusă de aceștia a avut aplicabilitate practică sută la sută, întrucât toate proiecte lor sunt în curs de implementare în MCA.

Participanții la programul Internship MCA 2014 au fost selectați pe baza unor interviuri și a evaluării tutorelui de practică din cadrul instituției partenere. La final, tinerii și-au prezentat proiectele elaborate pe durata programului, primind diplome de merit pentru creativitatea de care au dat dovadă.

Restul comunicatului pe MCA Group