Meniu principal

Închiderea multipunct electromecanică Roto Safe E, acum şi pentru uşile de evacuare de urgenţă

roto_safe_E_articol

Roto Safe E este un sistem de închidere multipunct electromecanic de calitate superioară pentru uşile de exterior. Beneficiarii profită de confortul deosebit şi de siguranţă iar producătorii de uşi profita de montajul simplu, fără componente speciale. Cu o nouă variantă conform DIN EN 179 pentru uşi de evacuare de urgenţă din lemn, PVC sau aluminiu, Roto extinde acum acest program. În plus, noile sisteme de control a accesului asigură prin componentele lor, mai mult confort şi mai multă siguranţă.

Beneficiarii care preţuiesc confortul şi siguranţa apreciază sistemele electromecanice cu închidere multipunct cum este Roto Safe C | Roto Safe Eneo C la care broasca principală şi închiderile suplimentare încuie şi descuie acţionate de un motor. Uşa se descuie din interior prin acţionarea unui buton sau prin apăsarea mânerului. Sistemul Roto Safe E | Eneo CC permite practic, în plus, deschiderea uşii din interior prin intermediul mânerului, indiferent de starea de blocare. Cel mai nou intrat în program este sistemul Roto SAFE E | Eneo CF pentru uşi de evacuare de urgenţă confom DIN EN 179, pe rute de evacuare ale spaţiilor şi clădirilor care nu sunt publice.

Sigur chiar şi în caz de urgenţă
Roto Safe E | Eneo CF ofera confort şi protecţie la efracţie, la fel ca toate închiderile multipunct electromecanice, luând însă în considerare cerinţele speciale specifice unei uşi de urgenţă. La acestea trebuie garantat în mod special  faptul că, în caz de pericol, este posibilă deplasarea sigură în direcţia de evacuare printr-o singură acţionare închiderii de urgenţă.

inchidere_roto_safe_e

În acelaşi timp, si această noua variantă, oferă avantajele de montaj dovedite ale unui sistem din programul Roto Safe E; în producţie nu este nevoie de cilindru cu functie de corecţie a sistemului de cuplare. Se pot folosi cilindri standard, fiind exclusă astfel alegerea unui cilindru greşit. Clienţii finali apreciază deschiderea silenţioasă a uşii, abia perceptibilă, cu un timp de încuiere şi descuiere de maxim două până la trei secunde.

Sisteme noi de control al accesului
Un receptor radio este integrat în mod standard astfel încât nu mai sunt necesare componente speciale şi nici prelucrări suplimentare, în cazul în care clientul se decide pentru o soluţie radio imediat sau ulterior. Toate sistemele de acces care aparţin portofoliului Roto Safe E ca de exemplu, cititorul de amprente sau noua telecomandă, pot fi utilizate şi pentru Roto Safe E  |  Eneo CF.
telecomanda_Eneo

Accesul prin noul sistem de control Phone&Code se prezintă deosebit de sigur şi confortabil: codul de acces pentru autentificare poate fi introdus la uşă, de la o tastatură cu aspect clasic şi uşor de utilizat. Pe de altă parte, sistemul recunoaşte prin bluetooth în mod automat persoana autorizată, prin intermediul smartphone-ului, când aceasta se apropie de uşă. Pot fi acordate drepturi de acces pe timp limitat şi de la distanţă. Montajul rapid şi fără erori simplifică conectarea imediată, preasamblată din fabrică.

Uşile echipate cu închiderile multipunct electromecanice din familia Roto Safe E oferă siguranţă maximă în viaţa de zi cu zi dar şi în caz de urgenţă. Producatorii de uşi pot profita de utilizarea combinată a mai multor elemente standard din sisteme diferite

 

Roto România – Tehnologia ferestrelor şi uşilor
info.ro@roto-frank.com, www.roto-romania.ro