Meniu principal

În așteptarea unui Brexit dur, producătorii germani de feronerii și accesorii pentru uși măresc stocurile de produse din Marea Britanie

brexit_ianuarie_2019

Recunoscuţi pentru pragmatismul lor, germanii consideră foarte probabilă o ieșire mai „dură” ( fără nici un acord ) a englezilor din Uniunea Europeana și deja acţionează de ceva timp, plecând de la aceasta premiză.

Feroneriile și accesoriile germane nu sunt folosite doar ca produse finite care se montează în clădiri, ele sunt și componente care echipează multe produse sau sisteme care se fabrică în Marea Britanie; orice perturbare privind aprovizionarea fabricilor va duce inevitabil la întreruperi ale fluxurilor de producţie și la pierderi financiare considerabile.
Cum scenariul unui Brexit dur presupune și introducerea controalelor vamale iar simulările englezilor au reliefat o „blocare” a vămilor datorită volumului crescut de mărfuri, marii producători germani din domeniul feroneriei și sistemelor de acces au început să crească stocurile de produse din depozitele britanice. Mai mult, unii dintre producătorii germani și-au mărit capacităţile de stocare la propriile centre de distributie și sfătuiesc dealerii sau clienţii locali să comande și să se aprovizioneze din timp, respectarea termenele de livrare fiind doar una din probleme majore create de Brexit.

În acest moment nu se cunoaște ce impact va avea Brexit-ul asupra taxelor vamale și nici dacă pe viitor vor exista aceleași lanţuri de distribuţie, în condiţiile în care englezii nu vor mai fi obligaţi să respecte actuala legislaţie europeană.