Meniu principal

Impresii Bau 2015 München (V)

dictator-stand-bau-messe

Standul Dictator

O firmă de nişă, specializată în producţia dispozitivelor de protecţie pentru închiderea sau deschiderea uşilor, în special, pentru cele antifoc.
dictator_logoPrezentăm două dintre acestea:

„Amortizor” suplimentar pentru uşi ( door damper )
Se montează pe uşi chiar dacă acestea sunt dotate cu amortizoare clasice. Motivul? Orice amortizor este reglat pentru condiţii normale de funcţionare însă, există situaţii în care acesta nu-şi mai poate indeplini funcţiile de bază; de exemplu, prin deschiderea altor uşi sau datorită vântului pot exista curenţi puternici de aer care duc la crearea unor forţe suplimentare asupra uşii, o pot trânti la închidere sau se pot opune închiderii complete.
Aceste situaţii pot fi evitate prin montarea unui door damper care asigură închiderea fermă şi sigură a uşii între 15º si 0º mai ales când este vorba de uşile antifoc care trebuie sa izoleze o incintă în care s-a declansat un incendiu sau unde există mult fum.
door-damper
damper_1

DICTATOR back checks
Dispozitiv folosit la uşile care se deschid în exterior şi care are rolul de a preîntâmpina trântirea uşilor sau controlează unghiul de deschidere a foii de uşă pentru a nu fi „dată peste cap „; altfel, în cazul unor rafale de vânt puternice, există posibilitatea să se rupă braţul amortizorului şi fie să spargă sticla fie să se strice balamale.

P_TB

messe1

Şi dacă mai sus, este un fotografie de detaliu de la o uşă cu amortizor şi un back checks din Messe München ( gazda Bau 2015 ), vă prezentăm mai jos întreg ansamblul de uşi din care face parte.
Sunt 2 uşi mari ( înălţimea aproximativă – 6m ) echipate cu câte 2 amortizoare GEZE TS 5000, cu braţ, montate în tandem şi cu un door damper. În cadrul acestor uşi există o uşă pietonală echipată cu un amortizor TS 5000 şi cu un dispozitiv back checks Dictator.
messe

Detalii suplimentare despre door damper şi dispozitivul back checks, găsiţi pe site-ul DICTATOR.