Meniu principal

Identificarea feroneriei unei ferestre cu ajutorul QR code

QR_code_ferestre_Pavanello

De câțiva ani, compania italiană Pavanello a experimentat un sistem inovator care să permită identificarea tuturor pieselor care intră în componenţa ferestrelor produse şi livrate la diverse proiecte.
În final, compania a decis ca pentru întreaga sa linie de produse să aplice codul QR care identifică atât fereastra cât şi componentele acesteia, până la catalogarea vopselelor şi la celor mai mici elemente. Astfel, va exista un cod unic de identificare pentru fiecare unitate produsă, care conţine toate informaţiile referitoare la reperul în cauză.
Clienţii Pavanello, datorită codului QR, vor putea prin intermediul unui simplu smartphone să citească şi să cunoască toate caracteristicile tehnice ale ferestrei, codurile de vopsea, feroneria utilizată şi toate informaţiile care pot fi utile pentru întreţinerea sau înlocuirea unei componente.

Marco Pavanello, director comercial al companiei, afirmă: „Avantajul unui cod QR este că se pot furniza instantaneu toate informaţiile utile, fără a utiliza cataloage sau apeluri telefonice lungi pentru a cunoaşte originea şi codul complet al unei componente. Această tehnologie a revoluţionat complet abordarea clientului în faza post-vânzare, făcând căutarea informaţiilor necesare extrem de rapidă şi de simplă”.

O astfel de tehnologie de ultimă oră, permite să fie cunoscute detaliile nu numai despre gama de produse, dar şi despre fiecare produs în parte: astfel, în cazul în care un client achiziţionează mai multe ferestre de acelaşi tip, codurile QR sunt diferite, fiecare conţinând cel mai mic detaliu al ferestrei.

Sursa: Il Giornale del Serramento