Meniu principal

HÖRMANN a achiziţionat 75% din acţiunile companiei ALUTECH din Belarus

hormann_alutech_group_2018

Grupul de firme ALUTECH a anunţat, la data de 20 februarie, faptul că firma germană HÖRMANN a achiziționat 75% din acţiunile companiei.
Primele negocieri cu grupul HÖRMANN privind posibilitatea de a cumpăra o anumită cotă din acţiunile ALUTECH au avut loc în decembrie 2015. După ce au ajuns la un acord reciproc avantajos, cele două părţi s-au ocupat în ultimii doi ani de aspectele organizaţionale şi juridice de pregătire a tranzacţiei.
La 20 februarie 2018, acordul a fost încheiat oficial: compania HÖRMANN a cumpărat 75% din acţiunile ALUTECH, în timp ce Aleksey Zhukov ( directorul general ALUTECH ) păstrează restul de 25%.

Istoria colaborării dintre ALUTECH şi HÖRMANN a început cu peste 20 de ani în urmă: în 1996, ALUTECH LLC (Minsk, Belarus) a devenit primul dealer oficial al producătorului german pe piaţa belarusă. ALUTECH a fost în această poziţie timp de 7 ani şi a devenit unul dintre cei mai mari furnizori de uşi secţionale pe piața ex-sovietică. În paralel, compania a început să-şi dezvolte propria producţie de componente pentru rulouri iar ulterior şi producţia de uşi secţionale şi sisteme de profile.

hormann_alutech_group
Astfel, ALUTECH a deschise mai multe fabrici de producţie în Minsk, respectivele unităţi fiind angajate în întregul ciclu de producţie pentru fabricarea sistemelor de rulouri, porţilor secţionale şi a sistemelor de profile din aluminiu ALUTECH înfiinţând şi peste 20 de divizii de vânzări în Rusia, Ucraina, Belarus şi Republica Cehă.

www.alutech-group.com/en