Meniu principal

Häfele prezintă soluţii pentru un nou concept arhitectural inovator, MicroApart 20/30

Hafele_BAU_2017_MicroApart

Comunicat Häfele România – Bucureşti, 15 februarie 2017

Spaţiile scalabile … mai multă viaţă pe m²!

Häfele, lider în domeniul producţiei şi comercializării de accesorii şi feronerie pentru mobilier, precum şi sisteme electronice de control al accesului, propune un concept de locuit inteligent şi multifuncţional pentru spații de dimensiuni mici intitulat „MicroApart 20/30“. Prezentat arhitecţilor, designerilor de interior, proiectanţilor şi investitorilor la târgul comercial BAU 2017, „MicroApart 20/30” a fost proiectat în parteneriat cu arhitectul Dr. Krista Blassy şi Carsten Fischer, investitor.
”Mai multă viaţă pe m²” este una dintre cele mai mari provocări arhitecturale ale timpului nostru, motiv pentru care Häfele vine în întâmpinarea acestor nevoi cu un concept modular, scalabil de micro-apartament – MicroApart 20/30. Noile soluţii au arătat în ce mod spaţiile de locuit compacte pot fi făcute să devină mai funcţionale şi mai confortabile în acelaşi timp.
Conceptul permite dezvoltatorilor imobiliari să creeze şi să furnizeze soluţii rezidenţiale atractive, flexibile, în mod rapid şi eficient. „MicroApart 20/30” este un apartament mic care oferă cele mai bune condiţii de viaţă pentru orice buget și este scalabil de la 20 până la 30 m², în funcţie de dimensiunea dorită în ceea ce priveşte apartamentul, mobilierul şi accesoriile, precum şi durata şederii. Aceste apartamente mici costă mai puţin pentru a fi construite, consumă mai puţină energie şi sunt mai uşor de întreţinut.
Häfele poate face ca micro-apartamentele să devină realitate prin soluţii de proiect 360°, inclusiv consultanţă în etapele preliminare şi sprijin activ în timpul etapelor de planificare şi construcţie. Scopul este de a concepe soluţii acum pentru provocările de mâine. Focusul este pe un echilibru între economia de spaţiu şi calitatea stilului de viaţă, datorită mobilierului inteligent de depozitare de diferite dimensiuni, proiectat pentru o gamă largă de aplicaţii.

De la panourile de perete versatile la dressing-urile deschise, Häfele poate dezvolta soluţii personalizate pentru hoteluri moderne, adaptate la piaţa lor ţintă. Suport pliabil pentru bagaje, dulap cu compartimente sau dressing spaţios? Ideea este de a oferi doar atât cât este necesar pentru ca oaspeţii să se simtă confortabil din punct de vedere fizic şi hotelierii să se simtă confortabil din punct de vedere financiar.


„O cameră. Acelaşi design” – Häfele prezintă o selecție exclusivă de peste 200 de armături şi accesorii compatibile şi disponibile la nivel mondial pentru industria hotelieră internaţională. Această gamă de produse este folosită pentru un design integrat al camerelor de oaspeţi şi al băilor: de la mânerele cuierelor pentru haine la mânerele pentru mobilă.
Sistemul de uşi Häfele – Confortul începe de la uşa de la intrare a fiecărei clădiri. De aceea, sistemele de uşi de la Häfele reprezintă o parte importantă a conceptului „Mai multă viaţă pe m²”. Trei dintre cele mai recente sisteme complete pentru hoteluri şi aplicaţii rezidenţiale au fost expuse la BAU 2017: o uşă de acces la balcon cu caracteristici suplimentare de securitate, izolare fonică şi termică; o uşă de cameră de hotel care poate fi deschisă cu ajutorul unui smartphone şi uşa glisantă de tip Pocketdoor, o soluţie magică, care economisește spaţiu fiind în acelaşi timp uşor de întreţinut.
Hafele_BAU 2017_door
Dialock – acces securizat cu smartphone-ul în loc de cheie
Häfele a prezentat unele dintre aspectele cheie ale sistemelor de uşi integrate la BAU. Dialock este un sistem inovator de identificare şi de control al accesului, în reţea, care se conectează la sistemul de management al camerei de hotel şi care permite oaspeţilor să îşi folosească smartphone-ul ca pe o cheie. Cu Dialock, Häfele gândeşte dincolo de o simplă gestionare a accesului. Graţie unui parteneriat cu Interel, un furnizor specializat de sisteme de management online pentru camerele de hotel, hotelierii pot reduce costurile de capital şi de exploatare, pot spori confortul clienţilor şi de asemenea pot maximiza condiţiile de securitate, ca răspuns la cerinţele pieţei de astăzi.

Despre Häfele
Häfele este o companie internaţională, condusă de membrii celei de-a treia generaţii a familiilor Häfele şi Thierer, cu sediul în Nagold, Germania. A fost fondată în 1923, iar în prezent serveşte industriei accesoriilor pentru mobilă, feroneriei arhitecturale şi a sistemelor electronice de control a accesului. Printre clienţii săi se numără cei din industria mobilei, producătorii de mobilier, distribuitorii de feronerie, arhitecţi şi designeri din peste 150 de ţări din întreaga lume. Häfele dezvoltă şi produce accesorii de feronerie şi sisteme electronice de control al accesului în 6 fabrici în Germania şi Ungaria. În exerciţiul financiar 2015, Grupul Häfele a realizat venituri de 1,3 miliarde de euro, având peste 7.100 de angajaţi în 37 de filiale, şi numeroase reprezentanţe în întreaga lume.
Häfele România este una din cele 37 de subsidiare ale Häfele GmbH & Co KG Germania. Înfiinţată în octombrie 2009, cu sediul în Timişoara şi un punct de lucru în Bucureşti, vine în întâmpinarea producătorilor de mobilă, revânzătorilor de feronerie şi accesorii pentru mobilă, designerilor şi arhitecţilor prin soluţiile şi produsele inovatoare.

www.hafele.ro