Meniu principal

Günther Tore România: uşile rapide DYNACO S-5 ATEX pentru zone cu risc ocazional de explozie

usa_rapida_DYNACO_S5_ATEX_danger

Făcând parte din portofoliul de produse al firmei Günther Tore România, ușa de mare viteză Dynaco S-5 ATEX este special concepută pentru utilizarea în mediile sensibile la explozii.
Constructiv, toate piesele metalice ale ușii de mare viteză sunt fabricate doar din oțel inoxidabil. Toate piesele nemetalice sunt produse din materiale care nu sunt conductive antistatice sau electrice. Datorita acestor caracteristici este evitată formarea electricităţii statice care ar putea genera scântei. La fel, tot datorită electricităţii statice, nu există părţi ale uşii rapide vopsite.
Pentru evitarea frecărilor periculoase, viteza maximă de închidere/deschidere a uşii este limitată la 1m/s.

Ca utilizare, uşa rapidă ATEX este recomandată a fi folosită în: industria chimică sau petrochimică, industria textilă, în ferme sau silozuri, industria alimentară ( fabrici de lapte praf, ciocolată, zahăr, mori, brutării ), industria lemnului, industria prelucrării metalului ( de exemplu la cabinele de vopsit ).

gunther_tore_logo_atex

Ușa de mare viteză Dynaco S-5 ATEX a fost verificată şi certificată de autorităţile oficiale de control pentru echipamentele utilizate în atmosferă potențial explozivă.
Pentru a îndeplini cerințele speciale şi specifice, fiecare ușă ATEX este auditată și certificată înainte de a părăsi fabrica. Acest audit asigură cea mai înaltă calitate și garantează conformitatea cu noul set de reguli foarte stricte la nivel european

atex_dangerUsile Dynaco S-5 Atex sunt certificate în conformitate cu Directiva Europeană 2014/34/UE pentru instalarea în zonele EXII II 3GD IIC T4, IIIB 135°C.
* pentru clasificarea zonelor cu risc de explozie mai multe informaţii sunt disponibile aici.
usi_rapide_atex_otel_inoxidabil

De ce oţel inoxidabil?
Standardul EN13463-1 impune pentru categoria 2 un maxim de magneziu de 7,5%.
Oţelul inoxidabil folosit la produserea uşii rapide nu conţine magneziu si nici învelişuri suplimentare.


usa_rapida_material_antistaticDe ce materiale antistatice?
Materialele plastice care nu sunt conductive antistatice sau electrice pot genera electricitate statică, care ar putea genera scântei. Rezistenţa la suprafaţă a materialului trebuie să corespundă grupei de echipamente II conform EN 13463-1.

usi_rapide_atex_fara_vopseaDe ce fără vopsea?
În cazul in care stratul de vopsea ar fi prea subţire sau prea gros, ar putea duce la propagarea electrizărilor, care conţin suficientă energie pentru a provoca explozia unui gaz. Cum nu se poate controla grosimea stratului de vopsea, s-a renunţat la folosirea ei.

usi_rapide_atex_vitezaDe ce limitarea la 1metru/secundă?
Viteza de 1m/s este folosită ca valoare de referinţă. Sub această viteză, sursele de aprindere prin frecare nu pot crea o atmosferă explozivă

usi_rapide_atex_beneficiiBeneficii:

  • Economie de energie datorită etanşării perfecte
  • Este foarte sigură pentru utilizatori şi mărfuri datorită perdelei flexibile
  • Protecţie împotriva curenţilor, prafului şi impurităţilor
  • Costuri reduse de întreţinere

Usile Dynaco S-5 Atex sunt disponibile în 3 versiuni: S-535 Atex Compact pentru aplicatii interioare, S-545 Atex Power și S-555 Atex All Weather pentru montaj la exterior.

Informații și detalii suplimentare se pot afla accesând pagina specială de pe site-ul Günther Tore România, click aici

 

Günther Tore România
www.gunther-tore.ro