Meniu principal

Günther Tore: proiectarea raţională a porţii autoportante, fără consumuri inutile

poarta_autoportanta_gunther_tore

Poarta autoportantă pentru acces în incintă este deja un produs cunoscut pentru marea parte a clienţilor. Acest echipament este excelent în condiţiile în care este proiectat corect şi automatizarea este în aşa fel concepută încât să pună poarta în mişcare în condiţii de maximă siguranţă.

Prin proiectare raţională se obţine o greutate redusă, fără consumuri inutile, care ar conduce la un cost mare al confecţiei metalice şi la solicitări suplimentare asupra sistemului de glisare.

Automatizarea porţilor culisante presupune o abordare atentă pentru înlăturarea oricărui pericol de strivire sau forfecare. Strivirea poate apare la muchiile portii iar forfecarea poate apare între elementele portii şi jugul acesteia sau gard.
gunther_tore_rolling
Pentru porţile uşoare (până la 800Kg) se folosesc motoare de 24V cu detecţie a obstacolului prin suprasarcină. Poarta trebuie să se oprească la un obstacol chiar daca acesta nu este în raza fotocelulelor.
Pentru porţile grele se folosesc motoare industriale cu inverter. Acestea accelereaza şi decelerează poarta progresiv, fără şocuri. Mai multe informaţii despre alegerea automatizării potrivite sunt disponibile la  www.automatizari-online.ro

În cazul operării în mod deadman, nu sunt obligatorii elementele de siguranţă. Se recomandă totuşi un semnal optic/acustic pentru semnalizarea mişcării, iar operatorul trebuie să aiba vizibilitate pentru tot ansamblul în mişcare.
În cazul operării impuls (buton, telecomanda, radar, buclă inductivă, etc), pe lângă fotocelule, în mod obligatoriu poarta trebuie să fie echipată cu garnituri cu senzor de strivire atât pe jugul de ghidare (3 sau 4 buc), cât şi pe muchiile canatului aflat în mişcare. Orice posibilitate de accidentare trebuie eliminată!

feronerie_rolling

Reţeta Günther Tore pentru o poarta cu o funcţionare rapidă, silenţioasă şi sigură:

– Proiectarea realizată de Günther Tore în 24h se face pe baza unui configurator sofisticat care pe lângă proiectarea statică va indica şi coeficienţii de siguranţă. Tot în urma proiectării rezultă extrasele de materiale: feroneria Rolling Center şi materia prima pentru confecţionarea porţii (secţiuni, lungimi necesare).

– Automatizări şi sisteme de senzoristică de la Marantec, realizate integral în Germania la cele mai înalte standarde; vizitaţi www.automatizari-online.ro pentru mai multe informaţii.

– Feroneria Rolling Center solidă, cu zincare hexavalentă şi rulmenti de cea mai bună calitate, etanşaţi la intemperii.

În aceste condiţii, nu rămâne decât să fie acordată atenţie realizării confecţiei metalice şi asigurarea unor serviciilor impecabile de instalare.
Urmând toţi acesti pasi şi ajutorul consultanţei tehnice puse la dispoziţie de echipa Günther Tore se pot realiza lucrări de standard înalt şi cu marje bune de profit rezultate din raţionalizarea costurilor şi aplicarea soluţiilor tehnice corecte.

 

www.gunther-tore.ro