Meniu principal

Gunther Tore România: cum aleg ușa de garaj secţională potrivită?

alegere_usi_garaj_gunther_tore

Ușa de garaj, care poate ocupa până la 25% din suprafaţa faţadei casei dumneavoastră, are o cota de 0.5% din bugetul unei construcţii noi. Este mult? Este puţin?
O ușă de garaj își pune amprenta semnificativ asupra designului casei, protejează incinta garajului de factorii climatici și trebuie să-și păstreze caracteristicile o perioadă îndelungată. Dacă pentru un garaj neîncălzit și fără pretenţii de securitate se pot folosi uși basculante sau uși rulou, pentru garajele încălzite sau cele care necesită protecţie la efracţie ușa secţională este soluţia corectă.

Atenţie, marea parte a ușilor de garaj tip rulou sunt neconforme cu normativele de siguranţă ( lipsa siguranţei centrifugale la cădere, lipsa garniturii cu senzor etc ).

Izolaţia termică este principalul indicator în evaluarea unei uși secţionale. Există producători care folosesc panouri sandwich de 20, 40, 42 sau 45mm. Un coeficient de transfer termic bun pentru panou în șine este fără folos dacă ușa nu este etanșă. Evaluaţi întotdeauna coeficientul de transfer termic pentru întreaga ușă (care ţine cont de toate pierderile pe la muchii), iar acesta să nu fie estimat, ci să fie certificat de un institut specializat. Urmăriţi indicatorii care apar în declaraţia de performanţă a produsului (transfer termic, permeabilitate la aer și apă).

Să nu uităm totuși că discutam de un echipament de 100-200 kg care se plimbă pe deasupra capetelor noastre. Siguranţele la ruperea arcurilor de torsiune sunt obligatorii. Marcajul CE ne confirmă că ușa este sigură în exploatare.
Ușa de garaj se montează pe structura de rezistenţa a casei. Orice vibraţie de funcţionare se transmite prin pereţi. Dacă o ușă de garaj zgomotoasă nu deranjează ziua, noaptea cu siguranţă o va face. Zgomotele de funcţionare vin din detalii: calitatea panoului sandwich, calitatea feroneriei, calitatea execuţiei șinelor de glisare, calitatea rolelor, dar în special din precizia procesului de fabricaţie. O ușă fabricată manual, măsurată cu ruleta, însemnată cu creionul și ajustată “la ochi” nu va funcţiona niciodată ca o ușă realizată într-un proces complet automatizat unde preciziile sunt foarte mari.
Calitatea accesoriilor și a procesului de fabricaţie are influenţă asupra finisării de ansamblu. Nu trebuie să existe muchii ascutite sau alte zone periculoase.

Înca un aspect important: calitatea vopselei ușii, mai ales pentru ușile care stau în soare. Căutaţi întotdeauna ca ușa să fie vopsită cu vopsea poliuretanică chiar și pentru ușile cu decor lemn și niciodată colantată.

Ușa pietonală cu prag mic (20mm) înglobată în ușa de garaj este un accesoriu foarte practic. Ușa pietonală cu prag normal (cca 100mm), are garnitura de cca 50mm care poate prelua șocul până când automatizarea simte un obstacol. Nu același lucru se poate spune despre ușa cu prag mic, aceasta neavând garnitură. Sunt necesari senzori suplimentari. O automatizare bună deschide ușa de garaj în maxim 10 secunde, simte orice mică dereglare a echipamentului și afisează codul de eroare; simte orice obstacol și oprește ușa înainte provocării vreunei pagube sau accidentări. Din punct de vedere al vitezei, 5-10 secunde în plus pot însemnă câteodată o veșnicie, mai ales dacă în timpul manevrei mașina obturează o cale de acces.

Costul manoperei de instalare este de cele mai multe ori direct proporţional cu calitatea lucrărilor. Nu faceţi economie pentru o operaţiune. O lucrare bună nu poate fi realizată cu oameni necalificaţi și acesta nu este nici un secret. Remedierile după o lucrare neconformă atrag alte costuri.

A cumpăra o ușă de garaj cu arcuri de torsiune de minim 25.000 cicluri, cu automatizare de calitate cu o garanţie de minim 5 ani nu este o achiziţe scumpă, ci poate fi cea mai ieftină dacă ne gândim la costurile ulterioare de mentenanţă și reparaţii. Nu uitaţi, o ușă de garaj ieșită din perioada de garanţie devine o sursă de bani pentru o mare parte din furnizori.

Revenind la întrebarea cu care am inceput articolul: dacă o ușă ieftină costă 500 euro, iar o ușă scumpă costă 800 euro, dumneavoastră ce aţi alege?

 

Pentru detalii complete, informaţii tehnice și solicitare ofertă preţ uși de garaj Günther-Tore, click aici!

 

Günther Tore România
www.gunther-tore.ro