Meniu principal

Günther Tore: cortine rezistente la foc

gunther_tore_cortine_rezistente_foc

Sistemele de cortine rezistente la foc sunt ansambluri de protecţie pasive, nerecomandate utilizării de zi cu zi, care se activează doar în momentul declanşării alarmei de incendiu.
Caracteristicile specifice le recomandă pentru utilizarea în spaţii precum spitale, clădiri guvernamentale şi centre comerciale. În cazul izbucnirii unui incendiu cortinele reprezintă soluţia viabilă de compartimentare a spaţiilor largi, atât din punct de vedere tehnic cât şi economic.
Aceste cortine rezistente la foc pot fi echipate opţional cu motor tubular „failsafe” şi baterii de urgenţă care garantează închiderea chiar şi în caz de pană de curent.
Principalul avantaj al acestei categorii de produse este dat de spaţiul redus necesar instalării, dar şi de gama largă de metode de acţionare (contactori cu cheie, senzori de fum şi de temperatură, panouri de comandă conectate direct la sistemele de alarmă existente).
Cortinele sunt fabricate din material textil rezistent la foc şi sunt testate în conformitate cu norma europeană NEN-EN 1634-1 şi standardele NEN 6069, fiind certificate şi de raportul TNO.
cortina_antifocCortina este confecţionată din material neinflamabil prevăzut cu nervuri de ranforsare ce asigură rămânerea pe poziţie în momentul expunerii la temperaturi ridicate, rezistenţa la foc fiind de 30 / 60 / 90 / 120 minute; dimensiunea disponibilă este pentru deschideri de maxim de 11 metri.

Dotare standard este cu motor tubular 230V care închide cortina automat atunci când alarma de incendiu se activează. Baterii de urgenţă sau motoare cu autoinchidere pot fi furnizate opţional ca o siguranţă suplimentară, că perdeaua rămâne funcţională în caz de pană de curent.

Modalităti de acţionare
contactori cu cheie, senzori de temperatură, detectori de fum, conectare la sistemul central de alarmă în caz de incendiu

Domenii de utilizare

  • spaţii de parcare subterane
  • spitale
  • instituţii publice
  • instituţii guvernamentale
  • mari centre comerciale
  • unităţi de producţie din industria alimentară

Avantaje competitive
♦ cerinţe de instalare minime din punct de vedere al spaţiului necesar
♦ posibilitate de integrare în arhitectura existentă a clădirii, fără a o afecta din punct de vedere estetic
♦ protecţie eficientă împotriva incendiului, fără a încărca structura clădirilor
♦ aplicaţii în industria alimentară datorită dotarilor opţionale
♦ posibiliatea de izolare a unor spaţii vaste datorită deschiderilor mari

 

Detalii suplimentare: Günther-Tore/Cortine rezistente la foc