Meniu principal

Guardian Glass introduce viitorul umbririi dinamice, prin întunecare completă la o simplă atingere de buton, pentru ferestre și uși

guardian_glass_umbrire_dinamica

Bertrange, Luxembourg, 23 Octombrie, 2018 – Guardian Glass a dezvoltat o nouă, rentabilă, fiabilă și integrată soluţie de umbrire pentru ferestre și uși. Guardian Glass continuă cu planuri de a construi o instalaţie pilot în Europa pentru lansarea produsului,  estimată a avea loc la sfârșitul anului 2019.

Soluţia patentată este diferită față de orice alt produs de umbrire disponibil în prezent. Destinată pentru ferestre și uși rezidenţiale, soluția Guardian va fi iniţial disponibilă într-o versiune de umbrire totală, integrată, urmată de versiuni de control al intimităţii și a luminii soarelui.

Guardian Glass prezintă noua soluţie de umbrire dinamică la glasstec – SALA 10 | STAND A24 ( 23 – 26 octombrie 2018 – Düsseldorf, Germania ).

Cum funcţionează?
Soluţia este clară, adaptabilă și complet autonomă într-un vitraj termoizolant dublu sau triplu. Fără componente mecanice, această nouă soluţie de umbrire nu este supusă acelorași defecţiuni mecanice întâlnite frecvent la alte soluţii integrate de rulouri. Umbrirea este activată în câteva secunde, prin trecerea unui curent de intensitate mică prin straturile conductive, creând o atracţie electrostatică între suprafaţa super-subţire de umbrire și cea a sticlei. Cu cerinţe de încărcare extrem de reduse, nu necesită alimentare electrică de la sursa principală a clădirii, ci poate fi încărcată de baterii, cu reîncărcare solară a acestora deja în curs de dezvoltare.

Umbrirea este perfectă pentru casele de acum și din viitor: poate fi activată manual, de un comutator manual, o telecomandă sau prin conectarea la tehnologiile de casă inteligentă. Prin controlul automat, umbrirea poate fi setată pentru a reacţiona la schimbările de iluminare exterioară sau a condiţiilor de temperatură, pentru un mediu mult mai confortabil. Umbrirea poate fi adaptată pentru a se potrivi sticlei cu forme neregulate în ferestre și uși.

Sheldon Davis, Vicepreședinte Știinţe, Tehnologii și Inovație la Guardian Glass, comentează: „Această soluţie de la Guardian este cu adevărat inovatoare – tehnologia este atât nouă, cât și unică pe piaţa sticlei. Această soluţie nouă de umbrire este rentabilă, comparativ cu alte soluţii de umbrire integrate în sticlă, are cerinţe de consum energetic foarte mici și asigură diminuarea căldurii solare, atunci când este activată. Observăm un potenţial imens pentru această soluţie, în special pentru ferestre rezidenţiale, uși și sticla din băi și dormitoare, luminatoare și uși de acces, dar și în aplicaţii comerciale, de asemenea. Ce este la fel de important este faptul că soluţia va permite clienţilor noștri să îndeplinească toate reglementările de construcţie și codurile energetice pentru utilizarea sticlei.”

Davis continuă: „Produsele alternative de întunecare, cum ar fi rulourile integrate,  soluţiile exterioare de umbrire, umbrirea pentru ferestrele de pe acoperiș și soluţiile de umbrire interioară [perdele și rulouri realizate la comandă au costuri ridicate pentru cumpărare și instalare, sunt greu de fabricat și au reputaţia că se strică și nu asigură funcţionalitatea pentru întunecare completă.

„Soluţia noastră dinamică de umbrire permite utilizatorilor să controleze sticla, care însăși ea devine mai mult decât o barieră între utilizatori și mediul lor exterior. În schimb, aceasta le oferă capacitatea de control asupra luminii, prin apăsarea unui buton sau prin intermediul unei aplicaţii. Soluţia noastră va crea în viitor noi oportunităţi pentru procesatorii de sticlă și instalatori, care vor putea lua parte la noua soluţie inovatoare de umbrire, care adaugă valoare propriilor oferte de produse.”

 

Guardian Glass
Guardian Glass, parte a grupului Guardian Industries, este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din sticlă float, sticlă cu peliculă și produse fabricate din sticlă. În cele 25 de fabrici de sticlă float din toată lumea, Guardian Glass produce sticlă de înaltă performanţă pentru uz exterior (atât în scopuri comerciale, cât și rezidenţiale) și aplicaţii din domeniul arhitectural interior, precum și produse din domeniul transporturilor și tehnic. Sticla Guardian se găsește în locuinţe, birouri, mașini și în unele dintre reperele arhitecturale cele mai semnificative din lume. Centrul de Știinţă și Tehnologie al Guardian Glass lucrează în permanenţă să creeze produse din sticlă și soluţii noi, utilizând cea mai avansată tehnologie pentru a-și ajuta clienţii să vadă ce este posibil.

Guardian Industries, o companie globală cu sediul central la Auburn Hills, Michigan, are în jur de 18.000 de angajaţi și deservește facilităţi din America de Nord, Europa, America de Sud, Africa, Orientul Mijlociu și Asia. Companiile Guardian fabrică produse de sticlă cu un nivel ridicat de performanţă, cu pelicula și fabricate pentru aplicaţii arhitecturale, rezidenţiale, de interior, din domeniul transporturilor și tehnic și componente de înaltă calitate placate cu crom și din plastic vopsit, pentru industriile automobilelor și camioanelor comerciale. Viziunea companiei Guardian este să creeze valoare pentru clienţii săi și societate, prin inovare continuă și prin folosirea de cât mai puţine resurse cu putință. Guardian este o companie deținută în totalitate de Koch Industries, Inc.

www.guardianglass.com