Meniu principal

Grupul VELUX achiziționează Grupul JET de la Egeria

Grupul_VELUX_achiziționează_Grupul_JET

Comunicat presă – București, 11 octombrie

Acordul este supus aprobării autorităților de concurență germane și austriece

VELUX A/S și compania olandeză de investiții Egeria au ajuns la un acord în privința vânzării Grupului JET către Grupul VELUX. Decizia de a achiziționa Grupul JET, lider european în sistemele industriale de iluminat prin acoperiș, este în concordanță cu strategia de creștere a Grupului VELUX și, în special, cu dorința acestuia de a-și dezvolta afacerea în sectorul non-rezidențial a soluțiilor de iluminat natural. Achiziționarea Grupului JET este a doua acțiune întreprinsă în acest an de către Grupul VELUX; prima achiziție, anunțată în aprilie, fiind producătorul american de luminatoare Wasco Products Inc.

Grupul VELUX este lider pe piața rezidențială a ferestrelor de mansardă, de peste 75 de ani. Primul pas al Grupului VELUX în piața comercială (non-rezidențială) a fost în anul 2012, odată cu lansarea luminatoarelor Modulare VELUX(VELUX Modular Skylights -VMS). Astăzi, strategia este de a atinge poziția de lider în acest domeniu, prin creștere și prin achiziții organice.Grupul_VELUX_achiziționează_Grupul_JET_comunicat

„Am avut un dialog foarte pozitiv cu Egeria și cu Grupul JET. Am simțit imediat că ambițiile și cultura grupului JET se completează bine cu cele ale companiei noastre. Prin achiziția Grupului JET, ne vom consolida poziția în sectorul comercial în mai multe țări din Europa și vom adăuga câteva noi categorii de produse ofertei noastre comerciale”, spune David Briggs, CEO al Grupului VELUX.

Comunicat complet este disponibil aici