Meniu principal

GEZE și Westag&Getalit, furnizorii premium la noul Hotel Hilton Garden Inn din București

hotel_hilton_garden_intrare

Inaugurat la sfârșitul anului trecut, noul hotel de patru stele Hilton Garden Inn ( primul din acest brand al Hilton în România ) este amplasat într-o clădire istorică din Centrul Vechi al Capitalei, pe strada Doamnei nr. 12, vechea clădire fiind  proiectată în 1886 de către arhitectul maghiar Fecit A. Lang

Construit și administrat de compania de management hotelier Apex Alliance Hotel Management, primul Hilton Garden Inn din România are 201 camere, cinci săli de conferințe care însumează împreună 300 de locuri, un restaurant și un bar dar și centru de fitness deschis non-stop, care se va adresa doar clienților hotelului.

Noua clădirea, o investiţie de 11-13 milioane de euro, a fost proiectată de arhitecţii de la Entreprise architecture & design ( arh. Carmen Tănase ),  managerulul de proiect şi dirigintele de şantier fiind compania Vitalis Con­sul­ting iar antreprenor general fiind Consola SA.

hotel_hilton_garden_bucuresti

Intrarea principală a fost o adevărată provocare datorită configuraţie şi lăţimii reduse, în final optându-se pentru folosirea unor uşi glisante automate curbe GEZE, pentru o protecţie mai deosebită, acestea fiind dublate la exterior de două uşi batante Jansen.

Vechea intrare principală a clădirii a fost păstrată, elegantele uşi originale din fier fiind restaurate.
hotel_hilton_garden_bucuresti_usa_veche

Uşile la interior sunt marca Westag&Getalit ( Germania ), acestea fiind echipate cu amortizoare GEZE.
hotel_hilton_garden_usi_westag_gezehotel_hilton_garden_amortizoare_geze

Sistemele de control acces montate pe toate uşile interioare, de la camerele de hotel şi până la uşile din zona sălilor de conferinţe, în birouri sau în spaţiile auxiliare sunt furnizate de compania americană Onity.
hotel_hilton_garden_bucuresti_control_acces

Iar uşile sălilor de conferinţă sunt echipate cu bare antipanică CISA Fast.
hotel_hilton_garden_bucuresti_bare_antipanica_cisa_fast

 

Pe lângă acest hotel, Hilton operează în acest moment alte cinci hoteluri din România: Athenee Palace, Hilton Sibiu, Hampton by Hilton Cluj-Napoca, Doubletree by Hilton Oradea şi Doubletree by Hilton Bucureşti.

Pentru perioadă imediat următoare, investitorii lituanieni de la Apex Alliance Hotel Management care controlează şi hotelul de patru stele Europa Royale (  poziţionat tot în Centrul Vechi al Capitalei ) pregătesc o nouă investiţie într-un nou hotel care va fi am plasat la intersecţia Bd. Dimitrie Pompeiu şi  Bd.Barbu Văcărescu, pe terenul fostului service Sama (Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 2A).