Meniu principal

GEZE introduce noi sisteme pentru faţade active climatic şi un control inteligent al clădirilor

GEZE _control_fatade

Comunicat presă – Bucureşti, 21 martie 2017

GEZE, liderul în sisteme premium de acţionare a uşilor, a ferestrelor şi a tehnologiei de siguranţă, lansează modulul de interfaţă, IQ box KNX, pentru gestionarea eficientă şi controlată a ferestrelor şi componentelor din clădiri. Inovaţia propune o ventilare inteligentă, eficientă energetic şi sigură, fie că vorbim despre clădirile publice, de birouri sau de şcoli, care să asigure un climat interior sănătos.

Din dorinţa de a preîntâmpina nevoile clienţilor prin cele mai bune soluţii, faţadele „active climatic” sunt rezultatul interacţiunii inteligente dintre ferestre şi senzorii care înregistrează schimbările din mediul înconjurător, dar şi ale climatului din incinta clădirilor. Ferestrele echipate cu automatizări sunt o soluție ideală pentru răcirea naturală pe timp de noapte a clădirilor, acestea fiind monitorizate şi operate în mod inteligent prin intermediul interfaţei IQ box KNX integrate în sistemul de manangement KNX.

Modulele inteligente de acţionare a ferestrelor IQ pot fi integrate în sistemul KNX al clădirilor ca participanţi direcţi pentru aerisirea naturală controlată. Astfel, stările ferestrelor: deschis/închis sunt afişate centralizat și pot fi controlate dintr-un singur loc. Pe lângă aceste beneficii, o importanţă deosebită o are conectivitatea cu alte componente din sistemul clădirii KNX, precum butoanele, senzorii existenţi, soluţiile de climatizare sau încălzire. De exemplu, în cazul în care o staţie meteo KNX sau un senzor de calitate a aerului raportează precipitaţii, vânt, o concetraţie ridicată de CO2 sau o diferenţă de temperatură, ferestrele vor primi un semnal pentru a se închide sau deschide prin intermediul modulului IQ KNX.

 

Pentru a citi comunicatul complet click aici