Meniu principal

Fuziune pe piaţa elveţiană: HAWA – EKU

Cele două companii Hawa şi EKU au anunţat la începutul lunii fuziunea lor, urmând ca din 2017 să opereze sub numele Hawa Hawa AG Sliding Solutions, integrarea completă fiind programată a fi finalizată în 2018;  EKU este tot o companie elveţiană achiziţionată de Hawa în 1992 şi care a funcţionat independent până în 2015.
hawa_ekuDe la 1 iulie managementul noii entităţi va fi preluat de managerii HAWA ( Gregor și Heinz Haab ), Dl. Heinz Schmidhauser ( CEO EKU ) încheindu-şi la aceeaşi dată actualul mandat.

Fuziunea este o reacţie normală şi firească la globalizarea pieţei de feronerie, dar şi un răspuns la un francul elveţian tot mai puternic, care a creat în anul precedent destul de multe dificultăţi în privinţa exportului producătorilor elveţieni.
Este de reamintit că produsele HAWA, printre cele mai cunoscute şi apreciate sisteme de glisare din gama premium, sunt distribuite în Europa, în special, prin parteneriat cu Häfele ( un parteneriat încheiat în anii ’70 ! ) iar în România sistemele de glisare Hawa sunt disponibile prin Häfele România.

www.hawa.ch