Meniu principal

Expert Service 24/7: De ce sunt necesare reviziile periodice în cazul uşilor?

mentenanta_usi_Expert_Service

Tâmplaria contribuie semnificativ la confortul beneficiarilor, prin asigurarea unui climat plăcut, izolarea împotriva pătrunderii curenţilor de aer şi a infiltrării umezelii.

În cazul spaţiilor industriale, sistemele de închidere capătă o importanţă aparte, de aceea funcţionarea la parametrii normali trebuie să reprezinte o prioritate.

Principale motive pentru care trebuie să se realizeze periodic verificarea şi întreţinerea uşilor sunt următoarele:

Funcţionarea optimă
În cazul uşilor utilizate în regim normal, reviziile sunt recomandate pentru evitarea gripării elementelor mobile de feronerie sau uzurii materialelor izolatoare. În cazul în care aceste elemente nu sunt verificate periodic, în timp pot interveni complicaţii, care implicit atrag cheltuieli mai mari. Ca orice produs utilizat frecvent, uşile se pot uza, nu vor mai avea lubrifierea necesară, izolarea (termică şi fonică) va avea de suferit etc.
La uşile industriale, din cauza folosirii intense, riscul de apariţie a problemelor este considerabil mai ridicat. De aceea, verificările, reglajele şi ajustările trebuie realizate de profesionişti, conform indicaţiilor producătorilor pentru a evita orice erori de funcţionare, care pot degenera şi cauza daune.
revizii_Usi_Expert_Service_24_7

Siguranţă în exploatare
Acest motiv este evident mai ales în cazul uşilor industriale, care, de cele mai multe ori, au dimensiuni mari şi greutăţi pe măsura (200-300 kg). În cazul acestora, utilizarea trebuie făcută în condiţii de siguranţă pentru a nu cauza blocarea căilor de acces, întreruperea activităţii, costuri de reparaţie şi adiţionale mai mari sau, în cel mai nefericit caz, accidente.

În cadrul verificarilor periodice se urmăreşte verificarea elementelor de siguranţă în exploatarea echipamentului, atât din punct de vedere electric, cât şi mecanic, înlocuirea pieselor uzate, întreţinerea feroneriei prin aplicarea protecţiilor anticorozive, curăţarea garniturilor de etanşare, verificarea închiderii pe toc, a sistemului de încuiere, controlul prinderilor, a senzorilor de mişcare, a sistemului de alimentare etc.

Prelungirea duratei de viaţă
Întreţinerea preventivă a uşilor prin actiuni simple de verificare, control, reglare şi protejare a elementelor de siguranţă poate mari considerabil durata de viaţă a produselor. De aceea, în funcţie de gradul de utilizare, se recomandă revizii periodice (la minim 2 ani pentru echipamentele cu activitate redusă, o revizie anuală pentru cele folosite normal, respectiv revizii frecvente pentru produsele folosite intens, amplasate în zone ce necesită o siguranţă sporită – aeroporturi, spitale, hale de producţie etc).

www.service-expert.ro