Meniu principal

Expansiunea firmelor europene în India

india_europe_map

O ţară cât un continent, o populaţie de 1,2 miliarde şi o economie în plină dezvoltare sunt argumente suficiente pentru ca cele mai importante companii europene să includă India în strategiile de dezvoltare şi extindere la nivel global.

În această lună producătorul german de feronerie Siegenia a anunţat deschiderea unei reprezentanţe cu depozit propriu, Siegenia India Ltd. la Delhi, compania având reprezentanţi de vânzari şi în marile oraşe indiene Bangalore şi Mumbai.
În schimb, ASSA ABLOY  îşi consolidează poziţia pe piaţa indiană într-un mod mult mai direct, prin achiziţia unui important producător local de mânere, SMI (Shree Mahavir Metalcraft), o companie înfiinţată în 1984, cu 960 de angajaţi şi având o cifră de afaceri estimată pentru 2017 de 14,26 milioane de euro.

Cu cel mai mare ritm de creştere economică din Asia, India este privită în acest moment nu doar că o ţară în care se relocheze producţia manufacturieră europeană datorită costurile salariale mult mai mici ci şi ca o piaţă de desfacere importantă, care se dezvoltă constant şi care poate adăuga cifre semnificative la vânzările marilor companii internaţionale.