Meniu principal

Două uși rotative Record all-glass, montate la clădirea de birouri Click Factory din Cluj-Napoca

usi_rotative_record_siatec_click_factory

Click Factory din Cluj-Napoca este o clădire de birouri amenajată pe structura fostei fabrici de confecții Flacăra și găzduiește birourile a peste 600 de angajați ai companiilor iQUEST, BOSCH și CoSoSys. 
Clădirea a fost desemnată ca fiind Clădirea Verde a Anului 2017, în cadrul Green Gala Awards – unul dintre cele mai prestigioase astfel de evenimente, organizate de către Romania Green Building Council, fiind totodată considerată una dintre cele mai eco-friendly construcții din România.

Aceasta a obținut maximum de punctaj la fiecare dintre categoriile jurizate în cadrul Green Gala Awards 2017: mediul urban, utilizarea eficientă a apei, calitatea mediului interior/sănătate și bunăstare, eficiență energetică, materiale, inovare și sustenabilitate.

Clădirea este un model de bune practici în reconversii industriale și regenerare urbană, fiind proiectată și renovată conform celor mai înalte standarde de performanță din punct de vedere a sustenabilității ca și clădire verde.

Conform constructorului, structura vechii fabrici a fost consolidată prin întărire cu fier beton și cămășuire cu beton a stâlpilor de rezistență și cu fibră de carbon a vechile grinzi.
Totodată, s-a avut în vedere respectarea regulamentului de urbanism pentru zona în care se încadrează, cu privire la amplasarea în aliniament ( front continuu ), acoperirea calcanului existent, indicii urbanistici și accese. Construcția are o suprafată de 23.300 mp.
premiul_click_factory_cluj

Datorită tehnologiei avansate, care asigură siguranță, fiabilitate și flux rapid, ușile rotative Record furnizate de Siatec au corespuns pe deplin cerințelor beneficiarului, constituind o soluție complexă de automatizare a căilor de acces. Ușile rotative au răspuns cu succes nevoilor proiectului de soluții de acces pentru un tranzit modern, customizabil și intens, format dintr-un număr ridicat de persoane care intră și ies zilnic din clădire.

Cele două uși rotative, cu un diametru de 2.800 mm, o înălțime de 2.500 mm și cu 4 canaturi, sunt automate, sistemul de acționare fiind montat în pardoseală. Ușile se remarcă prin tavanul de sticlă cu grosimea de 17 mm, și vitrajul curb, tot din sticlă de 12 mm, care permite luminii naturale să se disipeze în interior și să creeze o ambianță caldă și deosebit de plăcută.
Ușile sunt certificate conform normelor europene, fiind prevăzute cu senzori de protecție conform EN 16005.

Atunci când a optat pentru modelul de uși rotative Record, beneficiarul a avut în vedere și funcționarea ultra-silențioasă și fiabilitatea ridicată a acestora.
Cele două uși rotative montate nu doar că facilitează accesul în clădire a unui număr mare de persoane zilnic, dar pot fi optimizate cu ușurință în utilizare și necesită o întreținere facilă, fiind soluția recomandată de specialiștii Siatec pentru zonele cu flux ridicat de persoane, indiferent de domeniul de activitate.

Mai multe informații despre modelele de uși Record rotative găsiți pe site-ul special Record România

Sursa foto: DICO și Ţigănaș – birou de proiectare și arhitectură

 

SIATEC – specialiştii intrărilor automate
www.siatec.ro