Meniu principal

Două noi studii despre piața ușilor de interior și exterior din Germania

piata_usilor_germania_2018

Firma de consultanță germană Tilze a anunțat finalizarea a două noi studii de piață pentru ușile de interior și ușile de exterior din Germania, rezultatele acestora oferind producătorilor și vânzătorilor de uși o imagine destul de surprinzătoare a pieței și reliefând tendințele de dezvoltare și extindere, fiind clar evidențiat potențialul de creștere prin noul canal de vânzări online.

Stocul total al apartamentelor din clădirile rezidențiale din Germania se ridică la 40,6 milioane unități, în aproape 19 milioane de clădiri. Există, de asemenea, aproximativ 3,3 milioane de clădiri nerezidențiale. Dezvoltarea generală a făcut ca situația pieței pentru ușile interioare și ușile exterioare să fie dată, în primul rând, de renovări si reamenajări.

Cele două studiile analizează cele mai diverse forme de distribuție pentru uși, cum ar fi magazinele de feronerii, dealerii de materiale de construcții și comercianții de produse din lemn și prezintă în detaliu evoluția canalelor de distribuție a ușilor de interioar sau exterior până în 2025.
Remarcabilă este analiza comerțului on-line unde, de exemplu, pentru ușile de interior se preconizează o creștere a ponderii de la 5,5% până la 9,5% în 2025. Autorii studiilor recomanda astfel fiecărui producător să creeze un concept coerent de furnizare de servicii și produse în comerțul online.

Un alt rezultat important al studiului este cel legat de evoluția sistemelor de control acces pentru ușile de intrare rezidențiale: dacă în prezent 97,2% din piață este dominată de sisteme mecanice de închidere, până în 2025 aproape 10% uși de intrare vor fi echipate cu sisteme de control al accesului non-mecanice.

Studiul referitor la piața ușilor de interior precizează că 60,6% din toate ușile de interior sunt vândute la prețuri mai mici de 300 de euro iar 39,4% din piată fiind uși vândute la preturi peste 300 de euro. Următorii ani vor aduce câteva schimbări în această privință prin crearea unei legături mai puternice între ușile de interior interior și spațiul de locuit; ușile interioare vor fi mult mai individualizate și personalizate.

preturi_usi_interior_2018_Tietze
Germania 2018 – piaţa ușilor de interior în funcţie de preţ

Titze GmbH a acordat o atenție deosebită ușilor de exterior, pe lângă construcția de locuințe, fiind analizată întreaga piață a proprietăților, cu cele mai importante grupuri de utilizatori; piața totală din Germania este apreciată la mai mult de 28,1 milioane de uși exterioare montate.

Ușile de exterior din aluminiu reprezintă 35,1% din piață, cele din materiale compozite ( plastic ) au o cotă de 31,3%, fiind urmate de cele din lemn cu 23,7%, material mixt cu 6,2%, oțel cu 2,2% și sticlă cu 1,5%. Piața este în prezent dominată de furnizori străini, în special din Polonia și Slovenia. Din acest motiv, majoritatea companiilor germane de dimensiuni medii se află permanent sub presiune prețurilor mai mici de vânzare.

www.titze-online.com