Meniu principal

Două modele de mânere antibacteriene recomandate pentru ușile și ferestrele de spital

doua_modele_manere_antibacteriene_2018

Împlinirea celor 3 ani de la incendiul din Club Colectiv au readus în discuţie conditiile din spitalele românești și existenţa în continuare a unui număr foarte mare de infecţii nosocomiale.
Şi cum o mare parte din aceste infectii intraspitalicești se datorează exclusiv stării de igienă din spitale, datorită contactului direct, ușile și mânerele acestora sunt considerate printre principalii vectori de transmitere. 
Deși adopate de mult timp în ţările europene, mânerele antibacteriene sunt extrem de puţin utilizate în România fiind puţin cunoscute atât de către cei care întocmesc caietele de sarcini pentru proiectele de spitale sau clinici cât și de către furnizorii sau montatorii de uși.

Care este secretul mânerelor antibacteriene? Acestea au aplicat un strat de ioni de argint care sunt eliberaţi lent si inhibă dezvoltarea bacteriilor ( prin pătrunderea în pereţii organismului microbian şi blocarea „respiraţiei celulei” ). Acești aditivi antimicrobieni nu afectează estetica produselor, nu reduc performanțele acestora și nu emană de la suprafata lor. Este doar o protecție invizibilă și eficientă.

Mânerele antibacteriene sunt testate de institutele de specialitate si sunt recomandate, în special, pentru spitale, creşe sau grădiniţe sau în spaţiile publice. Ele distrug în proporţie de 99,99% peste 650 de tipuri de bacterii, printre acestea numărându-se Legionella, Escherichia Coli sau Salmonella.

DespreUși a publicat de-a lungul timpului mai multe articole despre mânerele antibacteriene, printre cele mai cunoscute produse existente pe piaţa românească fiind mânerele SmartActive de la Alukonigstahl România și mânerele Alasept de la Hafele. Tot în oferta Hafele România este și mânerul Hewi active+.

Filme prezentare mânere antibacteriene.