Meniu principal

dormakaba lansează o broșură specială și o prezentare video privind protecția datelor conform RGPD

dormakaba_security_data_center

Intrarea în vigoare a noului Regulament European General Privind Protectia Datelor ( RGPD ) aduce schimbări importante privind modul în care companiile şi organizaţii trebuie să gestioneze şi să protejeze informaţiile referitoare la persoanele fizice. 
Deşi autorităţile europene au anunţat şi pregătit implementarea acestui nou set de reguli cu mult timp în urmă, se constata în acest moment că singurile măsuri vizibile luate de firme sau instituţii se referă doar la obţinerea acceputului privind arhivarea şi procesarea datelor personale, căsuţele de e-mail fiind pline cu solicitări sub forma unor formulare de accept.
GDPR-ul este totuşi un regulament destul de complex în care, pe lângă acest accept al persoanelor fizice, mai cuprinde ceva la fel de important: modul în care trebuie protejate fizic aceste informaţii colectate, procesate şi arhivate.
Securitatea fizică a unui centru de prelucrare a datelor sau a serverelor joacă un rol important în menținerea în sigurantă a datelor persoanelor fizice.
Accesul trebuie să fie limitat doar la anumite persoane care sunt selectate strict în funcţie de mai multe criterii. Fie că este vorba de o companie, de o organizaţie sau instituţie există o responsabilitate privind stocarea şi arhivarea în siguranţă a datelor personale.

dormakaba ca producător şi furnizor de soluții de securitate și control acces a editat o brosură specială în care sunt prezentate probleme privind securitatea fizică, obligaţiile celor care au stocate astfel de date dar şi soluţiile oferite de dormakaba, în fiecare din situaţii în parte. Protecția informațiilor referitoare la persoanele fizice este adesea ignorată.
Broșură a fost pregătită pentru a educa pe cei responsabili pentru asigurarea respectării legislației tot mai stricte.
Prima secțiune a broșurii prezintă problemele cu care se pot confrunta companiile în cazul procesului de securizare a datelor, inclusiv în cazul în „datele sensibile” și modul în care acestea sunt stocate. În altă secţiune sunt prezentate produsele şi soluţiile pentru un acces securizat, incluzând categoriile de produse care se potrivesc acestui scop: de la cylinder & key systems la control electronic de acces și la încuietori de siguranță.

Brosura este disponibilă în forma pdf, în limba engleză – click pe copertă
brosura_dormakaba_gdpr

Pentru a vedea videoclipul care însoțește broșura, accesați: www.youtube.com/dormakaba.

 

dormakaba – un pas inteligent pentru soluții de acces inteligente
www.dormakaba.ro