Meniu principal

Direcţionează până la 20% din impozitul pe profit către PPTT!

pptt-sponsorizare-2015

Se vorbeşte foarte mult de societatea civilă însa puţini ştiu ca de fapt puterea unei societăţi civile stă în primul rând în organizaţii non-guvernamentale care reprezinta punctul interese clare şi specifice, organizaţiile patronale şi profesionale fiind printre cele mai importante.
Poate a venit timpul ca fiecare dintre companii româneşti să se gândească serios la faptul că cineva trebuie să le reprezinte sub o formă sau alta interesele.

Direcţionează până la 20% din impozitul pe profitul firmei dvs datorat Statului către PPTT!

Toate organizaţiile au nevoie de fonduri pentru a-şi susţine activitatea. Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă nu face excepţie. Vă punem la dispoziţie mijloacele informaţiile necesare pentru a ne susţine. Important este să ştiţi că aceste sume sunt integral deductibile, deci nu vă afectează în nici un fel afacerea. 
Cheltuiala cu sponzorizarea este deductibilă pentru societăţi comerciale, mai mult decât atât – se deduce din suma pe care o aveţi de plată către bugetul statului, cu alte cuvinte în loc să plătiţi statului aceşti bani, puteţi să-i directionaţi către PPTT.
Este o modalitate foarte facilă prin care firmele pot susţine activitatea PPTT. Rezultatele activităţii patronatului sunt spre beneficiul întregii cumunităţi din aceasta branşă. Sponsorizând PPTT-ul sprijiniţi protecţia, promovarea şi dezvoltarea mediului de afaceri din industria tâmplăriei termoizolante prin asigurarea de către patronat a serviciilor de consultanţă şi asistenţă de specialitate.
Cum se calculează?
Suma ce poate fi redirecţionată din impozitul pe întreg anul 2015 se calculează astfel: 
– firma îşi estimează profitul anului fiscal 2015 precum şi cifra de afaceri din acest an;
– suma de sponsorizare, dacă se încadrează în limitele prevăzute în codul fiscal (20% din impozitul pe profit, maxim 3‰ (la mie) din cifra de afaceri), se scade din impozit;
– diferenţa din impozitul datorat o va vira către bugetul de stat, la termenul prevăzut de lege (25 ianuarie 2015).
Sponsorizarea se poate realiza și trimestrial și se deduce din impozitul pe profit al acestuia, dacă plata sumei sponsorizate se realizează pe parcursul respectivului trimestru.
Important: Până la 31 decembrie 2015 plata trebuie efectuată, pentru a se considera parte din anul fiscal în curs; dacă plata se face după 31 decembrie, va fi considerată sponsorizare aferentă anului următor. 
Precizări:
– Sponsorizarea trebuie să fie înregistrată în contabilitate în anul pentru care se face plata impozitului (adică în anul 2015 din profitul din 2015).
– O firmă are dreptul să acorde sponsorizări şi peste limitele menţionate mai sus, dar pentru suma ce depăşeşte limita indicată se plăteşte impozit pe profit.

Vă mulţumim !
Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă

Date P.P.T.T.: 
– Denumire: Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă
– Codul de identificare fiscală: 16882425
– Contul bancar de sponsorizare in lei (IBAN): RO12.BACX.0000.0008.8107.7000, deschis la Unicredit Tiriac Bank – Sucursala Orizont, Bucureşti
– Sediu social: Bucureşti, Bd Unirii, nr. 70, bl. J4, sc. 4, et. 8, ap. 130, sector 3
– Date de contact: Tel. 021-311.16.30, 0723-178.215, fax 021-311.801.10, e-mail office@pptt.ro