Meniu principal

Din ciclul: balamaua de duş, soluţia universală pentru orice montaj pe sticlă!

Acum un an au fost prezentate într-un articol două dintre soluţiile improprii, destul de des întâlnite în România, de folosire a balamalelor de duş la uşile din sticlă, de interior. De atunci şi până astăzi colecţia noastră cu astfel de „realizări” s-a îmbogăţit cu încă o duzină de lucrări noi ( birouri de firmă, vitrine mari de magazine, etc. ) semn că „meşterii de profesie” dar şi clienţii folosesc şi acceptă în continuare improvizaţiile.
Odată cu deschiderea de curând a unui nou mall în Bucureşti, am identificat o nouă utilizare a acestei vestite balamale – cea de conector în unghi pentru panourile fixe din sticlă ale unei vitrine de magazin ( supralumina ).
Proiectanţii mall-ului şi-au dorit o vitrină din sticlă pe curb, chiriaşul spaţiului a dorit o uşă cu două canaturi chiar pe această curbură iar montatorul s-a văzut obligat să găsească o soluţie locală pentru a putea să monteze feroneria uşii şi pentru a rigidiza ansamblu de panouri fixe din sticlă.
balama_dus_montaj_detaliu_1

Cum buget este întotdeauna „de criză”, s-a improvizat montajul conectorului pentru pivotul superior al uşii iar supralumina a fost rigidizată de panoul fix cu o balama de duş sticlă-sticlă. Norocul este că uşile sunt folosite doar de două ori pe zi: dimineaţa la deschiderea magazinului şi seara, la închidere. Dacă ar fi avut o utilizare normală, de 100-130 de închideri/deschideri pe zi, cel mai probabil, în câteva luni amortizorul din pardoseală ar fi cedat datorită flambării permanente a foii de uşă.
Dar, ce mai contează acest mic amănunt: lucrarea a fost finalizată şi recepţionată, consultantul mall-ului a fost mulţumit, clientul la fel iar montatorii deja sunt la alte proiecte, răspunzând promt oricărei provocări, balamaua de duş salvându-i din orice situaţie!
balama_dus_montaj_detaliu_2