Meniu principal

Despre sticla laminată – o campanie Saint Gobain

sticla-sigura-saint-gobain

Informaţii oferite de Saint Gobain România, site Sticlă sigură, secţiunea Legislaţie.

sgg-logo

„Pentru a fi informați în totalitate, pentru a avea o imagine completă asupra rolului sticlei laminate, puteți citi mai jos câteva extrase din legislația aflată în vigoare în țara noastră.

Normativ pentru proiectarea și montajul pereților cortina pentru satisfacerea cerințelor de calitate prevăzute de legea 10/1995, indicativ NP 102 – 04

2.8 Din punctul de vedere al imaginii unui perete cortină, văzută din exterior, pot fi realizate:
• […]
• configurații în care, din exterior, nu se văd nici montanţii şi nici riglele, rostul dintre panouri fiind închis cu un silicon rezistent la radiaţia ultravioletă, sau sigilat prin intermediul unei garnituri speciale, foaia exterioară a geamului termoizolant fiind obligatoriu securizată (perete cortină structural).

3.10 Panourile care se montează pe sistemul structural au rol estetic, de luminare şi de etanşare, sunt termoizolante, fixe şi mobile. Acestea pot fi:
panouri transparente din sticlă(fixe sau mobile); acestea pot fi realizate cu geamuri realizate în soluţie obişnuită (bistrat sau multistrat), în soluţie reflectorizantă, în soluţie absorbantă, în soluţie colorată, în soluţie securizată (geamurile situate deasupra trotuarelor, sau a unor zone de trafic pietonal intens, vor fi de tip „securizat”, pentru ca în caz de spargere, trecătorii să fie feriţi de cioburile, care în altă soluţie, le-ar pune viaţa în pericol);

4.18 Cerinţele specifice ale investitorilor/utilizatorilor privind comportarea sistemelor de pereţi cortină sub efectul acţiunii dinamice a vântului, sau al unui cutremur de pământ sunt următoarele:
Cerinţa de siguranţă a vieţii: reducerea riscului de punere în pericol a siguranţei persoanelor prin căderea, în spaţiile publice, sau în spaţiile în care se pot afla mai multe persoane (curţile interioare ale şcolilor, atriumuri etc.) a geamurilor sistemelor de pereţi cortină. Această cerinţă impune măsuri pentru prevenirea riscului de spargere a sticlei şi prevenirea căderii fragmentelor de sticlă, dacă s-a produs spargerea.

5.3.4 Pentru primele două niveluri ale unei clădiri se recomandă utilizarea de geamuri antiefracţie.

sticla laminata

Normativ privind proiectarea clădirilor civile din punct de vedere al cerinței de siguranță în exploatare, indicativ NP 068 – 02

2.(A).2.5.e. contactul cu suprafețe vitrate:
1. suprafețele integral vitrate (pereți, uși sau ferestre fără cadru), precum și cele a căror vitraj începe la mai puțin de 0,90 m de la sol, trebuie să fie realizate din geam de siguranță.”