Meniu principal

Despre falimentul D-lui Ionel Arsene ( Preşedintele CJ Neamţ ), cercetat acum pentru luare de mită

rotercom_ionel_arsene

Săptămâna trecută a circulat o ştire privind reţinerea şi cercetarea lui Ionel Arsene, Preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, acuzat de DNA de luare de mita.
Ceea ce nu se ştie despre fostul deputat ( funcţie deţinută între 1994 până în 2012 ) este faptul că a fost proprietarul Rotercom SRL, o firmă din Târgu Neamţ, specializată în producţia de ferestre şi uşi din lemn şi falimentată in 2013, datoriile acesteia depăşind la timpul respectiv 5 milioane de lei. 

Mai multe informaţii despre acest faliment „cu cântec” au fost publicate în ziarul local  Viaţa Nemţeană :

Odată încheiată procedura de insolvenţă, deputatul, după cum a declarat şi pentru „Viaţa Nemţeană”, „nu mai are nici o treabă. Este lichidator judiciar, eu nu mai am nici o treabă”.

Am spune că fericit e cel ce are datorii de peste 5 milioane de lei, şi nu mai are nici o treabă. După cum se vede din soluţia de la mai jos, dată de Tribunalul Neamţ, Arsene a scăpat – prin grija judecătorului sindic – şi de răspunderea patrimonială. Astfel, după ce a achitat vreo 250 de mii de lei prin vînzarea unor bunuri la licitaţii (peste 15 licitaţii), firma deputatului a mai rămas datoare cu peste alte două milioane de lei. Închiderea insolvenţei îl scuteşte, însă, de chinul restituirilor, dar îl lasă liber pentru o altă afacere proprie, derulată în acelaşi timp, cu acelaşi obiect de activitate: Rotercom Prestige.

N-ar mai fi nimic de adăugat decît că noul cod al insolvenţei are o prevedere de bun simţ, pe care deputatul n-a mai apucat-o: „Persoanele cărora le este imputată insolvenţa unei firme ar putea fi obligate să acopere din propria avere, parţial sau integral, datoriile societăţii respective şi nu vor mai avea dreptul să ocupe poziţia de administrator la alte companii timp de 10 ani de la data hotărârii judecătoreşti definitive”. Până atunci, mult succes cu Rotercom Prestige!

Între timp, se pare că urarea ziaristului nemţean nu a avut prea mult succes, nici Rotercom Prestige nu se simte prea bine, conform site-ului specializat în publicarea informaţiilor financiare despre firmele din România, www.listafirme.ro .
Probabil, activitatea politică la nivel judeţean şi naţional l-a împiedicat pe Dl. Ionel Arsene să se ocupe mai serios de propria companie, aceasta acumulând deja o datorie de peste un milion lei.
rorotercom_prestige_cifre_2016