Meniu principal

De prin România adunate

hotel-bulevard-usa-intrare

Hotel Bulevard din Predeal … clădire, veche, frumoasă, renovată recent şi care atrage privirile; este evident că s-a investit, lucru lăudabil mai ales dacă ne gândim că s-a renovat într-o perioadă de criză.
De apreciat este şi faptul că s-au păstrat şi vechile uşi exterioare ( au fost înlocuite doar mânerele vechi cu unele mai elegante, din alamă ) şi că s-au montat două rânduri de uşi automate, aşa cum ar trebui montate la orice hotel care se respectă.
Problema este dacă ne uităm mai atent la foile de uşi: nu prea sunt echilibrate pe cărucioare şi nu se închid corect. Dacă la exterior distanţa rămasă este „relativ mică” …
detaliu_1

… la interior, mai ales dacă se fac fotografii din umbră, distanţele sunt deja supărătoare
detaliu_2

Cu siguranţă uşile au fost iniţial montate corect însă probabil, de când s-au montat nu a mai trecut nimeni să le regleze. Şi aşa ajungem la clasica problemă românească … nu sunt bani de service / mentenanţă deci se aplică principiul  de bază „las’ că merge şi aşa”.

Iar dacă am ajuns la capitolul „lufturi” la uşi, vă prezentăm şi uşa camerei în care a dormit cunoscutul actor Nicolas Cage, în timpul unor filmări în România. E vorba de o superbă pensiune de patru stele din Gorj.

usaCage
Sursa foto: Hai la bord

Cam mari lufturile … cu câteva garnituri şi un reglaj la balamale s-ar rezolva problema. Nu de alta, dar trebuie să fie şi uşile la nivelul vedetelor care le deschid, nu?

Notă: Comentariile sunt făcute pe baza unor fotografii; este posibil ca acestea să nu reflecte realitatea şi ne cerem scuze în acest caz.
Sau, poate fotografiile nu sunt atât de recente şi aspectele prezentate au fost rezolvate între timp şi atunci totul este perfect. Prin acest articol nu dorim decât să evidenţiem prin cazuri concrete ceea ce nu este montat cum trebuie, pentru că este păcat ca investiţiile şi eforturile proprietarilor să aiba de suferit din cauza unui lucru minor cum ar fi simplul reglaj al unor uşi banale. Nu de alta dar luft înseamnă în limba germană curent de aer iar existenţa unor astfel de lufturi înseamnă de fapt că „fluieră vântul prin uşi”, lucru inacceptabil la hotelurile/pensiunile cu multe stele.