Meniu principal

Cureaua de la pantaloni,un accesoriu indispensabil pentru o cale de evacuare dintr-un mall constănţean

incendiu_city-_parc_curea_pantaloni

După ciorapii de damă care înlocuiau cu succes cureaua ruptă de la ventilatorul vechiului autoturism Daciei, un alt obiect vestimentar este folosit acum de românul inventiv în cazuri de urgenţă.

Este vorba de cureaua de la pantaloni care s-a dovedit a fi extrem de utilă pentru a ţine deschise uşile unui mall.

S-a întâmplat la City Parc Mall din Constanta, în timpul intervenţiei la incendiul declanşat în luna noiembrie a anului trecut.
Potrivit reprezentanţilor City Parc Mall Constanţa, un incendiul a izbucnit la unul din spaţiile comerciale din mall, in afara orelor de funcţionare ( după 22.00h ), în cel moment singurii clienţi prezenţi în incinta mall-ului fiind cei din cinematograf. Toate sistemele de siguranţă ale centrului comercial au funcţionat corespunzător, alarma de incendiu declanşându-se imediat, iar echipa mall-ului a reacţionat prompt în sesizarea autorităţilor şi în evacuarea în siguranţă a clienţilor iar incendiul a fost stins în scurt timp.

Ceea ce s-a scăpat din vedere şi nu s-a relatat iniţial este intervenţia unui angajat care, folosind propria curea de la pantaloni a prins uşile de la intrare pentru a le ţine blocate pe „deschis”, permiţând astfel evacuarea fumului şi, în acelaşi timp, accesul mai uşor al pompierilor în interior.
incendiu_city_parc_curea_detaliu

Chiar dacă oficialii mall-ului au declarat că toate sistemele au funcţionat corespunzător, în cazul blocării uşilor de evacuare mai ales în situaţia în care se doreşte şi blocarea la 90° poate ar fi fost utilă echiparea uşilor cu amortizoare având braţe/şine speciale, dotate cu sistem de blocaj la 90°. Ar fi costat ceva zeci de euro în plus dar ar fi fost mult mai sigur şi mai practic pentru toată lumea.

 

Sursa informaţii şi foto: Ziarul Ziua de Constanţa