Meniu principal

Cum se mai risipesc banii: Primăria Brazi a aprobat construcţia a 10 staţii de autobuz prevăzute cu uşi automate

breaza_statii_autobuz_usi_automate

Agenţia Mediafax a publicat astăzi un articol referitor la decizia Primărie Comunei Brazi ( jud. Prahova ) de a construi 10 staţii de autobuz, precum cele văzute de primarul localităţii în Dubai

Primăria comunei Brazi, judeţul Prahova, a anunţat, vineri, pe o reţea de socializare, că intenţionează să monteze staţii noi de autobuz, anunţul fiind însoţit şi de o fotografie.

”Confort şi respect pentru cetăţenii comunei Brazi. Viitoarele staţii de autobuz! Unicat în România!”, scrie Primăria Brazi. Primarul comunei Brazi, Radu Leonaş, a declarat, corespondentului Mediafax, că viitoarele staţii de autobuz vor arăta ca cele din Dubai, întrucât acelea l-au inspirat şi le are ca model. 

”Aşa aş vrea să arate şi să iasă. Facem schiţe, astea sunt ca model, aşa le-am gândit, de acolo m-am inspirat”, a declarat Leonaş.

Primarul a afirmat că banii au fost deja alocaţi, fiind vorba de aproximativ 100.000 de euro. ”Am alocat banii necesari acestui proiect. O staţie va costa undeva la 10.000 de euro. A fost alocată suma de aproximativ 100.000 de euro. Am votat bugetul aseară (joi – n.r.). Bani avem în buget, nu sunt probleme”, a spus primarul din Brazi.

Trebuie să-l dezamăgim pe Primarul din Brazi …  acest model de staţii nu este unicat în România, la Turda construindu-se încă din 2011 o astfel de staţie ( DespreUşi a publicat informaţia în cadrul unui articol, click aici ), coincidenţa constând şi în faptul că tot o statie din Dubai a fost sursa de inspiraţie pentru edilul din Turda. 
door-service-turda
Şi un sfat pentru Domnul Primar Leonaş: în loc să vă uitaţi ce mai fac şeicii din Dubai poate ar fi mai bine să faceti o vizita de lucru prin Germania şi să aflaţi că acolo primăriile mai înfiinţează şi intreprinderi sociale sau firme pentru a aduce profit comunităţilor, nu doar cheltuie banii pe tot felul de proiecte care costă enorm, nu doar iniţial, ci şi ulterior. Calculele de mentenanţă le-aţi avut în vedere? Întrebaţi-o pe D-na Firea despre punctul internodal Pasajul Basarab unde nici trotuarul pietonal, nici ascensoarele sau scările rulante nu mai funcţionează!

Foto: Pagina Facebook Primăria Brazi