Meniu principal

Cum să dai cu capul de uşă!

choice-doors

Din experienţa unui cumpărător de uşi, un articol amuzant care trebuie tratat ca atare, găsit întâmplător pe un blog.

Articolul a fost publicat în 2012, reprezintă punctul de vedere al unui cumpărător şi este foarte posibil să fie pe alocuri destul de subiectiv.
Iar dacă unele firme se simt vizate ( deşi nu este cazul ), le recomandăm să trateze articolul ca pe un pamflet; cu siguranţă respectivele firme au personalul din showroom calificat şi profesionist iar întâmplările povestite sunt excepţii regretabile.

” Să cumperi o uşă interioară, de apartament, nu-i lucru simplu. De fapt, dacă e să fiu sincer, cumpăratul uşilor a fost cea mai dificilă experienţă în legatură cu amenajarea apartamentului şi concurează cu şanse mari la titlul de cel mai enervant şi stresant lucru pe care l-am făcut anul asta.

Să o luam de la început, adică de la zero, adică de la realitatea că eu, şi cred ca şi multi alţii, ştiu foarte puţine spre nimic despre uşi. Asta deoarece până nu eşti nevoit să cumperi uşi, nu ai de unde să ştii despre uşi. Şi cum uşi nu cumperi decât 1 dată sau de maxim câteva ori în viaţă (eu de exemplu nu mai cumpărasem niciodată), pentru că nu amenajezi câte o locuinţă în fiecare lună, e clar că nu ai de unde să ştii ce şi cum.

………..

Mai jos sunt extrase cât se poate de reale din conversaţii pe care le-am avut eu cu vânzători de uşi. În unele cazuri, absurdul a depăşit limitele recomandate pentru păstrarea sănătăţii mintale sau a cumpătului.

Mai întâi mi-au atras atentia nişte uşi din lemn masiv din Expoconstruct din Valea Cascadelor, care arătau bine după părerea mea.

Eu: Spuneţi-mi un pic despre uşile astea din lemn masiv.
El: Păi ce să vă spun?
Eu: Orice, că nu ştiu nimic despre uşi: cum sunt făcute, cum izolează, ce balamale au, tot ce e de ştiut despre ele.
El: Sunt din lemn masiv, nu izolează fonic.
Eu: (Să mori tu că-s din lemn masiv, asta scrie pe etichetă) Adică nu izolează deloc sau izolează cât o uşă obişnuită şi uşile normale nu prea izolează că au spaţiul ălă de sub uşă?
El: Da.
Eu: De ce aş cumpăra uşile astea şi nu altele?
El: ??! Nu ştiu. Dacă vreţi cumpăraţi, dacă nu vreţi nu cumpăraţi.
(să mori tu că aveam nevoie de tine să-mi spui că dacă vreau să cumpar cumpar şi dacă nu vreau să cumpar nu cumpăr – am plecat fără să mă mai uit înapoi)

Bang-head-on-brick-wall

într-un alt show-room:

Eu: Uşa asta scârţâie, zic eu deschizând o uşă.
El: Da, păi e montată aici de 2 ani jumate – 3.
Eu: Păi şi eu îmi pun uşi pentru 1 an?
El: Asta-i uşa, zice el închizând-o la loc.
(Nici măcar în showroom nu puteţi să aveţi nişte uşi fără cusur, măcar de ochii lumii?!) „

Pentru continuare click aici