Meniu principal

Cortine rezistente la foc Clauss Markisen de la Vertical Design

clauss-markisen-vertical-design

Cortinele rezistente la foc produse în Germania de Clauss Markisen Projekt GmbH, sunt proiectate pentru a controla răspandirea incendiilor între compartimentele unei clădiri, ele fiind o alternativă mai economică şi mai puţin voluminoasă la uşile metalice glisante rezistente la foc, la tâmplăria cu vitrare rezistentă la foc, la uşile secţionale sau uşile tip rulou rezistente la foc, etc.

Cortine rezistente la foc şi ansamblu de sprinklere

Ca o premieră şi unicitatea pentru România este ansamblul creat dintr-o cortină rezistentă la foc şi ansamblu de sprinklere capabile să atingă performanţe suplimentare, conform testărilor, de izolare faţă de radiaţia termică emisă de focar, de până la 90 de minute. Acest sistem este agrementat în România ( agrement număr 017-03/057-2011) , titular de agrement fiind compania Vertical Design.

Cortina__cu_sprinklere

Procedeul de protecţie la foc pe bază de cortine rezistente la foc tip BSV 55 şi ansambluri de sprinklere conduce la realizarea de elemente de protecţie în caz de incendiu, acestea funcţionând ca şi închideri rezistente la foc, în scopul limitării propagarii incendiului, fumului şi radiaţiei termice. Astfel pot fi protejate spaţiile unei clădiri, bunurile, căile de evacuare sporind în principal siguranţa şi protecţia oamenilor.
Sistemul este conceput din 3 componente şi este compus dintr-o cortină rezistentă la foc tip BSV 55 (agrementată tehnic) şi două ansambluri de sprinklere poziţionate pe ambele părţi ale cortinei rezistente la foc, realizându-se o rezistenţă la foc 90 de minute după criteriile de izolare termică, etanşeitate la foc şi radiaţie termică (EI90, EW90, E90)

www.vertical.ro