Meniu principal

Contestaţie la „Lia Manoliu”

stadion-manoliu-strabag-proiect

” Decizia numărul 2642, Consilul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis că descalificarea austriecilor de la Strabag în favoarea italienilor de la Astaldi în procesul noii săli de sport a Bucureștiul a fost incorectă. „  … restul articolului pe www.tolo.ro.

Până se va hotărî Primăria cine este câştigătorul care va primi cele 65 de milioane de euro alocate investiţiei, prezentăm machetele celor două proiecte.

Mai sus, este proiectul Strabag iar mai jos este proiectul celor de la Astaldi.
manoliu_top
astaldi_manoliu

Şi două lucruri constatate după o primă lectură a Caietului de Sarcini: Obiectiv „Sală Multifuncţională – Complex Sportiv Lia Manoliu :

– în cele 162 de pagini nu există nici o specificaţie tehnică privind uşile de intrare, căile de acces sau căile de evacuare
– la sistemul BMS ( Building Management System ) al clădirii nu este prevazută conectarea căilor de evacuare

Este totuşi o clădire care are o capacitate de 12.000 de persoane!
Ar fi fost indicat să existe o mai mare grijă faţă de aceste persoane în cazul unor situaţii neprevăzute care presupun evacuarea rapidă din incintă. Măcar aceeaşi atenţie ca cea acordată sistemului de ticketing şi control access, secţiune detaliată pe zeci de pagini în acest caiet de sarcini. Este adevărat, există norme europene care trebuiesc îndeplinite la omologarea sălii însă, nu ar strica o preocupare mult mai serioasă a specialiştilor de la Primăriei.

Sursa foto: Skyscrapercity