Meniu principal

Concedieri şi relocări la Dorma Germania

dorma_kaba

La sfârşitul săptămânii trecute, oficialii Dorma + Kaba au anunțat Planul de viitor pentru Germania.
În linii mari, pentru creşterea competivităţii la nivel global, obținerea unei marje EBITDA de 18% și o creștere organică a vânzărilor de cel puțin 2% s-a luat decizia ca până la sfârşitul anului 2018 să se reducă, în mod planificat, numărul de angajaţi din Germania cu 440 de persoane, iar producţia de amortizoare TS 93 şi BTS 80 ( fabrica din Ennepetal ) să fie transferată în Singapore, fabrica din Suzhou (China) preluând o parte din actualul plan de producţie din Singapore; în urma transferului producţiei, în China se vor crea 160 noi locuri de muncă.
Situaţia diviziei de feronerie pentru cabinele de duş este încă incertă, singurul lucru stabilit clar fiind reducerea activităţii pe acest segment. În acelaşi timp este în discuţie şi varianta închiderii sau vinderii acestei divizii.
Fostul sediul central Dorma de la Ennepetal este în acest moment noul sediul al diviziei Access Solutions DACH, urmând ca în perioada următoare să devină şi un Centru de Competenţă pentru Tehnologia Mecanică şi Electronică a Uşilor.

www.dormakaba.ro