Meniu principal

Comunicat Roto România – 15 noiembrie 2017

 

Roto NX, noua piatră de hotar în ceea ce priveşte sistemele oscilo-batante

(Leinfelden-Echterdingen) – Adoptarea întotdeauna a deciziilor corecte privind investiţiile este fără îndoială, omonimă cu cele mai importante ambiţii antreprenoriale. Roto oferă acum această siguranţă tuturor producătorilor de ferestre şi companiilor de montaj. La baza acesteia se află un „noul sistem de feronerie oscilo-batant pentru ferestre şi uşi de balcon” care va fi disponibil pentru livrare începând cu anul 2018. Cu Roto NX, furnizorul îşi subliniază încă o dată poziţia de lider în sectorul de feronerie, orientat în permanenţă spre beneficiile clienţilor. Noul program complet stabileste criteriile tendinţelor importante ale industriei pentru viitor şi, astfel, impune concret standardele de eficienţă, siguranţă, confort şi design.
Roto_NX_Keyvisual_1

Statutul companiei ca pioner şi lider de tehnologie este datorat fondatorului companiei, Wilhelm Frank, care, în anul 1935, prin inventarea primei feronerii oscilo-batante ce putea fi produsă industrial, a pus bazele pentru ferestrele oscilo-batante cu ajutorul unui mâner cu un sistem triplu de acţionare. Datorită unei multitudini de etape de dezvoltare importante în domeniul utilizarii cu două mâini şi cu o mână, noul mileniu a fost întâmpinat cu premiera absolută, Roto NT. Succesul global al acestui portofoliu oscilo-batant s-a bazat în primul rând pe extinderea permanentă a sortimentului universal, în sistem modular. Rezultatul: Roto este astăzi liderul incontestabil de piaţă la nivel mondial, cu aproximativ jumătate de miliard de seturi oscilante/ oscilo-batante vândute de la înfiinţarea companiei.

Mai binele este prietenul binelui
Analiza continuă a modificărilor de la nivelul pieţei, constientizarea şi transpunerea acestora în cadrul unor soluţii practice şi inteligente a fost şi este în continuare baza poziţiei de vârf la nivel internaţional. Calea consecventă către inovaţie este acum documentată în următoarea „schimb amplu la nivel de generaţie”. În urma desfăşurării unui proces de dezvoltare pe parcursul mai multor ani, „explorării intensive a tendinţelor” şi efectuării de sondaje precise în cadrul clienţilor, viitorul feroneriei oscilo-batante a dobândit un nou nume.
ROTO_NTX_1

Parafrazând cuvintele lui Voltaire, caracteristicile Roto NX sunt fidele devizei „Mai binele este prietenul binelui”. Deoarece programul îmbină elementele specifice seriei NT consacrate cu componente noi sau îmbunătăţite. Acest concept transformă portofoliul într-o „alegere sigură” pentru producătorii de ferestre, companiile de montaj, precum si pentru dealerii de elemente de construcţii şi dealerii de feronerie, dar şi pentru constructorii privaţi şi proprietarii de imobile. Noua „piatră de hotar” asigură următoarele caracteristici specifice:

 • eficienţă ridicată. Sistemul garantează o asamblare uşoară şi rapidă atât în cadrul procesului de fabricaţie, cât şi al celui de montaj. În plus, sunt reduse considerabil costurile de depozitare şi logistică. Astfel, se economisesc timp şi bani. De asemenea, programul se evidenţiază prin înalta calitate şi prin respectarea standardelor care se impun.
 • siguranţă sporită – din mai multe puncte de vedere. În primul rând, noile componente asigură o protecţie antiefracţie ridicată de exemplu, într-o poziţie batantă în conformitate cu RC 2. În al doilea rând, instalarea feroneriei devine mai sigură deoarece permite greutăţi mai mari, chiar şi în varianta standard. În al treilea rând, varietatea gamei de produs garantează fiabilitate şi siguranţă în luarea deciziilor.
 • confort sporit. Pe de o parte, sistemul se remarcă prin manevrarea uşoară şi funcţionarea optimă de lungă durată. Pe de alta parte, confortul în locuinţă este îmbunăţătit, de exemplu, prin proprietăţi de aerisire îmbunătăţite şi prin integrarea în cadrul sistemelor de control pentru locuinţă.
 • design modern. Acesta este determinat, printre altele, de capacele de mascare ascunse, vopsirea în câmp electrostatic şi şuruburile ascunse. În plus, greutăţile mari admise permit o configurare modernă a încăperilor cu suprafeţe vitrate mari.

De la balamale până la clipsuri magnetice pentru uşi de balcon
Specialistul în feronerie concretizează acest avantaje generale prin exemplificarea noilor componente. Caracteristicile acestora pe scurt, într-o perspectivă generală:

 • Balama tip P pentru ferestre din PVC: Şablonul standard de înşurubare si găurire din varianta standard, elimină necesitatea de şuruburi suplimentare pentru greutăţi ale cercevelei de până la 130 kg, reducând astfel efortul la montaj. Un număr redus de articole este asigurat de balamaua standard (lagăr de toc şi stift) pentru o greutăţi ale cercevelei de până la 130 kg. Balamaua superioară simplă de deschidere toc formată din braţ foarfecă şi placa foarfecă dispune de o ventilaţie de noapte integrată, fără a mai fi nevoie de componente suplimentare de toc. Placa foarfecă utilizabilă stânga/ dreapta, precum şi reducerea numărului lagărelor toc şi ştifturilor la două în loc de patru, ca până acum, au permis, de asemenea, reducerea numărului de articole utilizate. Balamaua pentru o greutăţi ale cercevelei între 130 kg şi 150 kg este potrivită pentru ferestre mari, moderne, cu elemente vitrate grele. Placa foarfecă cu ventilaţie de noapte integrată sporeşte confortul în locuinţă, în timp ce cerceveaua, care trece automat în funcţia de ventilaţie de noapte, în poziţia de 135° a mânerului, este acţionată intuitiv. Aspectul estetic armonios se datorează, parţial, şi braţului foarfecă al balamalei de 130 kg, care acoperă toate şuruburile. La componenta echivalentă pentru greutăţi ale cercevelei de până la 150 kg, poziţia optimă a şuruburilor este de asemenea, un avantaj tehnic pentru cele două şuruburi suplimentare vizibile. Gama vastă de culori pentru capacele de mascare şi noua suprafaţă vopsită în câmp electrostatic „Titan”, permit posibilităţi de configurare individuală.
  ROTO_ axer_Spaltlueftung_07
 • Balama tip T pentru ferestre din lemn cu greutăti ale cercevelei de până la 150 kg: Componenta, care va fi disponibilă în a doua jumătate a anului 2018, se caracterizează, în principiu, prin aceleaşi puncte forte ca variantă pentru ferestre din PVC. Acestea includ sablonul standard de găurire şi o ventilaţia de noapte integrată în balamaua superioară simplă de deschidere toc şi şuruburile ascunse.
 • „TiltSafe”: Fiecare din cei trei blocatori de siguranţă din oţel identici pentru ventilaţie batantă, cu posibilitate de montaj stânga/ dreapta, sunt potriviţi pentru a realiza, în combinaţie cu alte elemente precum puncte de închidere tip ciupercă şi un mâner blocabil, o protecţie antiefracţie conform RC 2 pentru ferestre în poziţie batantă. Combinaţia opţională cu dispozitivul ascuns „Roto E-Tec Drive” (certificat RC 2 în curs de pregătire) asigură o integrare confortabilă în sistemul Smart Home. Deschiderea batantă de până la 65 mm atât în varianta mecanică, cât şi în cea electrică permite un schimb de aer optim pentru un climat îmbunătăţit în încăpere.
  roto_TiltSafe_Anwendung_08
 • Mecanism cu dornmas mărit: Datorită sistemului de decuplare cu tija stulp şi carcasa de mecanism/ carcasa de închidere, începând cu un dornmas de 25, numărul de articole şi spaţiul de depozitare sunt reduse, în timp ce componentele pot fi configurate individual „Sistemul EasyMix” permite un montaj fără şuruburi, deoarece tija stulp şi carcasa de mecanism/ carcasa de închidere se clipsează una de cealaltă.
 • Mecanism de canat inactiv Plus: Tija culisantă dintr-o singură bucată asigură o mişcare simultană cu mânerul. Astfel, rezultă o amplasare uniformă a blocatorilor pe cerceveaua activă şi pasivă, fiind necesar numai un singur sablon. Livrarea din fabrică a mecanismului de canat inactiv în poziţie deschisă la aproape 180, accelerează semnificativ tăierea şi montajul în cercevea. Deoarece mânerul este poziţionat în poziţia de deschidere la aproape 180, pericolul de vătămare este scăzut odată cu creşterea confortului de funcţionare.
  roto_HDM_Getriebe
 • Contraactionare greşită: Datorită posibilităţii de schimbare stânga/ dreapta, se poate regla rapid în cazul unei acţionări necorespunzătoare. Accesul la arc este asigurat printr-un locas în braţul componentei de cercevea.
 • Clips magnetic mecanic pentru uşa de balcon: Reglajul înălţimii de până la 7 mm a cercevelei permite ca tocul şi cerceveaua să se poziţioneze optim, unul faţă de celalalt. Construcţia de arc stabilă optimizează funcţionarea sigură şi de durată şi reduce astfel numărul de reclamaţii. Acest modul asigură, pe lângă confort, o funcţionare optimizată şi un efort redus la batarea cercevelei.

Susţinerea schimbării
Odată cu lansarea la nivel mondial a sistemului Roto NX, specialistul în feronerie a marcat un nou progres în domeniul sistemelor oscilo-batante. Portofoliul inovator oferă soluţiile inteligente necesare pentru ferestrele viitorului, provine de la un partener stabil şi de încredere, garantează o durată lungă de viaţă, o înaltă calitate şi, nu în cele din urmă, reprezintă abilitaţile ingineriei germane. De aceea, trecerea la noul sistem de feronerie este „întotdeauna decizia corectă” pentru clienţi.

Lansarea pe piaţă va fi însotiţă, printre altele, de un pachet de campanie cu instrumente de marketing, în numeroase limbi. Acesta cuprinde materiale publicitare tipărite, imagini, clipuri video şi prezentări online, ca si evenimente şi materiale de training. În plus, producătorii au posibilitatea de a primi sprijin atunci când trec la Roto NX.

 

www.roto-frank.com/ro/