Meniu principal

Comunicat Häfele România – 19 aprilie 2018

 

Häfele furnizează feronerie şi soluţii inteligente pentru prima casă mobilă în miniatură

 

Bucureşti, 19 aprilie Häfele, lider în domeniul producţiei şi comercializării de accesorii şi feronerie pentru mobilier, precum şi sisteme electronice de control al accesului, devine sponsorul prinicipal pentru prima casă în miniatură, construită în Italia. Tiny House, prototipul dezvoltat de aVOID, cu o dimensiune de numai nouă metri pătraţi, susţine principiile de locuit minimalist şi porneşte într-o călătorie de 60 de zile prin Germania, Elveţia şi Italia, cu opriri în şapte oraşe.Hafele_TinyHouse_1 Filiala Häfele Italia a furnizat mecanismele de ridicare Free Flap şi sistemul de iluminare Loox LED pentru prototipul Tiny House, proiectat în detaliu de arhitectul italian de 27 de ani, Leonardo Di Chiara. Soluţiile inteligente se integrează perfect în unitatea de locuit de mici dimensiuni, asigurând confortul unui număr tot mai mare de nomazi urbani care aleg să trăiască în astfel de case în viitor.

Tiny House este montată pe o remorcă şi este dotată cu tot confortul posibil în cei nouă metri pătraţi. Cu doi pereţi laterali nemobilaţi, Tiny House este proiectată în stilul clasic al unei case normale. Tot mobilierul este modelat cu o precizie elveţiană şi se încadrează perfect în spaţiul de mici dimensiui, datorită principalei sale caracteristici prin care se remarcă – economisirea spaţiului. Multifuncţional şi creativ, acesta apare ca prin magie pentru a-şi îndeplini funcţiile, atunci când este nevoie, unindu-se perfect în spaţiul de mici dimensiuni pentru a crea o bucătărie, un loc de luat masa sau chiar un dormitor.

Hafele_TinyHouse_4

aVOID este rezultatul unui proiect de cercetare condus de Leonardo Di Chiara în colaborare cu Universitatea Tinyhouse şi reprezintă un stil de viaţă real care se dedică în totalitate sustenabilităţii prin angajamentul său faţă de principiile minimaliste în care „mai puţin înseamnă mai mult”. În prezent, acesta este susținut de numeroşi parteneri tehnologici la nivel internaţional. Programul evenimentului şi alte informaţii despre turul Tiny House pot fi găsite pe www.leonardodichiara.it

Häfele este recunoscută pentru susţinerea locuitului inteligent şi multifuncţional în spaţii de dimensiuni reduse. Cel mai recent concept arhitectural inovator prezentat la BAU  2017, intitulat „MicroApart 20/30”, are la bază ideea de Mai multă viaţă pe m2 şi vine în întâmpinarea nevoilor din prezent cu soluţii care transformă spaţiile de locuit în unele mai funcţionale şi confortabile în acelaşi timp.

Hafele_TinyHouse_6

De asemenea, Häfele a atras atenţia experţilor şi prin crearea Functionality Cube, câştigător al competiţiei Youth Lab, un cub de locuit de numai 39 metri pătraţi cu o funcţionalitate impresionantă, ce a reprezentat o inspiraţie pentru producătorii de mobilier, decoratorii de interioare şi utilizatorii finali.

Despre Häfele
Häfele este o companie internaţională, condusă de membrii celei de-a treia generaţii a familiilor Häfele şi Thierer, cu sediul în Nagold, Germania. A fost fondată în 1923, iar în prezent serveşte industriei accesoriilor pentru mobilă, feroneriei arhitecturale şi a sistemelor electronice de control a accesului. Printre clienţii săi se numără cei din industria mobilei, producătorii de mobilier, distribuitorii de feronerie, arhitecţi şi designeri din peste 150 de ţări din întreaga lume. Häfele dezvoltă şi produce accesorii de feronerie şi sisteme electronice de control al accesului în 6 fabrici în Germania şi Ungaria. În exerciţiul financiar 2015, Grupul Häfele a realizat venituri de 1,3 miliarde de euro, având peste 7.100 de angajaţi în 37 de filiale, şi numeroase reprezentanţe în întreaga lume.

Häfele România este una din cele 37 de subsidiare ale Häfele GmbH & Co KG Germania. Înfiinţată în octombrie 2009, cu sediul în Timişoara şi un punct de lucru în Bucureşti, vine în întâmpinarea producătorilor de mobilă, revânzătorilor de feronerie şi accesorii pentru mobilă, designerilor şi arhitecţilor prin soluţiile şi produsele inovatoare.

Vă invităm să ne vizitaţi pe http://hafeleromaniablog.ro și pe pagina de Facebook.