Meniu principal

Comunicat GEZE România – 21 martie 2017

Bucureşti, 21 martie 2017

GEZE introduce noi sisteme pentru faţade active climatic şi un control inteligent al clădirilor

GEZE, liderul în sisteme premium de acţionare a uşilor, a ferestrelor şi a tehnologiei de siguranţă, lansează modulul de interfaţă, IQ box KNX, pentru gestionarea eficientă şi controlată a ferestrelor şi componentelor din clădiri. Inovaţia propune o ventilare inteligentă, eficientă energetic şi sigură, fie că vorbim despre clădirile publice, de birouri sau de şcoli, care să asigure un climat interior sănătos.

Din dorinţa de a preîntâmpina nevoile clienţilor prin cele mai bune soluţii, faţadele „active climatic” sunt rezultatul interacţiunii inteligente dintre ferestre şi senzorii care înregistrează schimbările din mediul înconjurător, dar şi ale climatului din incinta clădirilor. Ferestrele echipate cu automatizări sunt o soluție ideală pentru răcirea naturală pe timp de noapte a clădirilor, acestea fiind monitorizate şi operate în mod inteligent prin intermediul interfaţei IQ box KNX integrate în sistemul de manangement KNX.

GEZE_Powerchain_KNX

Modulele inteligente de acţionare a ferestrelor IQ pot fi integrate în sistemul KNX al clădirilor ca participanţi direcţi pentru aerisirea naturală controlată. Astfel, stările ferestrelor: deschis/închis sunt afişate centralizat și pot fi controlate dintr-un singur loc. Pe lângă aceste beneficii, o importanţă deosebită o are conectivitatea cu alte componente din sistemul clădirii KNX, precum butoanele, senzorii existenţi, soluţiile de climatizare sau încălzire. De exemplu, în cazul în care o staţie meteo KNX sau un senzor de calitate a aerului raportează precipitaţii, vânt, o concetraţie ridicată de CO2 sau o diferenţă de temperatură, ferestrele vor primi un semnal pentru a se închide sau deschide prin intermediul modulului IQ KNX.

Prin activarea precisă a ferestrelor, modulul permite economisirea energiei, dar mai ales furnizează informaţii despre calitatea aerului din încăpere şi a condițiilor din mediul exterior. De asemenea, modulul IQ KNX transmite notificări suplimentare despre starea ferestrelor, precum lăţimea exactă de deschidere, disfuncționalităţi sau numărul de cicluri de deschidere şi închidere.

De asemenea, sistemele de acţionare de tipul motoarelor cu lanț, SlimChain, respectiv PowerChain, pot fi utilizate şi integrate în mod flexibil în proiectele de mari dimensiuni. Motorul SlimChain, poate fi folosit pentru automatizarea deschiderii ferestrelor de aerisire sau evacuare de fum, asigurând astfel un schimb eficient de aer, integrandu-se în faţadă. PowerChain este un motor dedicat ferestrelor şi/sau luminatoarelor de dimensiuni mari şi greutăţi ridicate, dar şi pentru cele de acoperiş şi cupole. Modulele IQ pot face diferenţe între starea de alarmă (RWA) și starea de ventilaţie, oferind o deschidere rapidă şi maximă, fără zgomot.

GEZE_IQ_KNX _2

În cazul unui incendiu, la alarmare, datorită controlului inteligent integrat şi modulelor combinate, ferestrele pot atinge maximum de deschidere în mai puţin de 60 de secunde. De asemenea, unitatea de comandă asigură deschiderea sau închiderea secvenţială în condiţii de siguranţă, precum şi sincronizarea până la trei unităţi.

Despre GEZE
Înfiinţată în 1863, compania GEZE GmbH se numără printre cei mai prolifici dezvoltatori şi producători de sisteme de acţionare a uşilor și ferestrelor şi de tehnologie de siguranţă.
În prezent, grupul deţine 28 de subsidiare la nivel mondial şi peste 2.700 de angajaţi. În România, GEZE este prezentă din 2004, funcţionând ca subsidiară independentă din anul 2010, cu o cifră de afaceri de peste 3 milioane de euro. GEZE oferă o gamă largă de produse formată din sisteme de uşi automate – batante, glisante și rotative, amortizoare, construcţii din sticlă, instalaţii de evacuare a fumului şi a căldurii (RWA), sisteme de siguranţă, precum şi sisteme de ferestre şi de ventilare.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul GEZE România: www.geze.ro