Meniu principal

Comunicat GEZE România – 17 aprilie 2018

 

GEZE lansează noi soluții automatizate și integrate, pentru clădiri controlate inteligent

Bucureşti, 17 aprilie GEZE, lider în sisteme premium de acţionare a uşilor, a ferestrelor şi a tehnologiei de siguranţă, a lansat în cadrul târgului Fenster Frontale, de la Nuremberg, o serie de soluţii inovatoare de management şi interconectare a clădirii, prin care uşile, ferestrele şi sistemele de siguranţă să fie integrate şi monitorizate într-o singură reţea. Printre noutăţi se numără GEZE Cockpit, GEZE ActiveStop, Powerturn F/R-IS/TS, Slimchain 230V.

GEZE Cockpit este unul dintre cele mai importante noutăţi prezentate în cadrul târgului, întrucât devine centrul de vizualizare, monitorizare şi de control al sistemelor GEZE. Datorită reţelei integrate în clădirile inteligente, GEZE Cockpit oferă noi posibilităţi pentru o funcţionare în siguranţă, optimizând, în acelaşi timp, funcţionalităţile şi consumul de energie. Acesta poate fi folosit ca un sistem independent de automatizare a clădirii sau poate fi integrat într-un sistem de control al clădirilor de clasa A.
GEZE_Cockit_detaliu

Soluţii inteligente pentru ferestre şi uşi
Noua versiune a sistemului de acţionare a uşilor batante Powerturn F/ R-IS/ TS, conectată la sistemul Cockpit şi controlată la nivel central, este o soluţie multifuncţională, unică şi completă, cu un canat de uşă automat şi manual. Sistemul de uşi cu noul Powerturn combină funcționarea şi monitorizarea de la distanţă cu liniştea unei uşi securizate, protecţia pentru ieşirea de urgenţă, protecția împotriva incendiilor şi rezistența la furt.

În cadrul târgului, GEZE prezintă şi modalitatea de punere în funcţiune a ferestrelor de faţadă, din gama de acţionare IQ, cu noua generaţie de motoare cu lanţ Slimchain 230V deosebit de subţiri, care permit o instalare mult mai rapidă şi mai uşoară. Modulul de interfaţă KNX, din sistemul IQ, permite conectarea ferestrelor într-un sistem de clădiri KNX, dar şi monitorizarea şi gestionarea acestora într-un mod inteligent, creând faţade care se adaptează la climă şi care permit o ventilare naturală controlată.
geze_KNX

Soluţia perfectă sistemul GEZE ActiveStop
O altă soluţie inteligentă și inovatoare este noua versiune de amortizoare din gama GEZE ActiveStop. Sistemul asigură o interacţiune confortabilă în care deschiderea şi închiderea uşilor batante de interior este controlată şi silenţioasă, oferind posibilitatea menţinerii uşii în poziții variabile. Datorită adâncimii de integrare cu valori minime, amortizorul îndeplineşte cele mai stricte cerinţe de proiectare, iar astfel devine invizibil în aproape orice foaie de uşă. Iar uşurinţa la instalare a sistemului de amortizare GEZE ActiveStop a fost demonstrată direct, chiar la standul din cadrul târgului.
geze_active_stop

Selectare facilă a produselor GEZE, prin intermediul unor instrumente speciale
GEZE a prezentată noi instrumente care facilitează selectarea soluţiilor şi proiectarea. Unul dintre acestea este WinCalc, un configurator pentru tehnologia ferestrelor, care uşurează semnificativ alegerea unei acţionări optime pentru ferestre. Noua versiune WinCalc 2.0 poate fi acţionată în mod intuitiv, oferind metode de calcul mult mai avansate şi mai simple.

Despre GEZE
Înfiinţată în 1863, compania GEZE GmbH se numără printre cei mai prolifici dezvoltatori şi producători de sisteme de acţionare a uşilor și ferestrelor şi de tehnologie de siguranţă.
În prezent, grupul deţine 21 de subsidiare la nivel mondial şi peste 2.800 de angajaţi. În România, GEZE este prezentă din 2004, funcţionând ca subsidiară independentă din anul 2010, cu o cifră de afaceri de 3,5 milioane de euro. GEZE oferă o gamă largă de produse formată din sisteme de uşi automate – batante, glisante şi rotative, amortizoare, construcţii din sticlă, instalaţii de evacuare a fumului şi a căldurii (RWA), sisteme de siguranţă, precum şi sisteme de ferestre şi de ventilare.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul GEZE România: www.geze.ro