Meniu principal

Comunicat Aluterm Group – 26 mai 2015

Producătorul italian CAME se repoziţionează în piaţa din România

CAME, cel mai mare producător global de automatizări pentru porţi, a încheiat un parteneriat cu firma românească Aluterm Group, reconfigurând poziţionarea în piaţa din România. Prin acest parteneriat cele două companii vizează creşterea cotei de piaţă şi optimizarea ofertei de soluţii de automatizare a căilor de acces destinate pieţei din România.

CAME_Logo

Informaţii generale

La începutul anului 2015 Came a semnat un parteneriat de distribuţie pentru piaţa din România cu firma românească Aluterm Group. Compania cu capital integral românesc, având sediul central la Cluj devine astfel importatorul oficial al brandului Came în România. Prin reţeaua naţională de colaboratori şi prin cele 4 puncte de lucru naţionale, Aluterm Group oferă soluţii complete de automatizare a căilor de acces la nivel naţional. CAME îşi dorea în România un partener cu experienţă şi capabil să ofere posibilitatea de a plasa produsele la nivel naţional.

“Noi credem în relaţiile de tipul triple-win iar acest parteneriat este o astfel de reuşită. CAME, Aluterm Group şi nu în ultimul rând clienţii finali şi intermediari vor avea de câştigat”. Octavian Fanea, Director Vânzări Aluterm Group

CAME

CAME este cel mai mare producător în piaţa globală a soluţiilor pentru automatizarea de porţi. Prin gama complexă de soluţii compania s-a adaptat la condiţiile impuse de globalizare, reuşind să îşi păstreze statutul de lider mondial. În 2013 CAME GROUP a obţinut o cifră de afaceri de 215 milioane de euro, având 1080 de angajaţi, o prezenţă globală în 118 ţări şi 480 de filiale şi parteneri de distribuţie globali.

CAME oferă soluţii de automatizare a căilor de acces (motoare pentru închiderea şi deschiderea porţilor, operatori pentru automatizarea uşilor pietonale, a uşilor de garaj), sisteme de parcare şi soluţii pentru case inteligente. Produsele CAME sunt fabricate în Italia. Compania dispune de un centru logistic modern de 13 000 mp situat în orasul Treviso.

Acest parteneriat a fost posibil şi datorită unui set de valori comun şi a unei viziuni asemănătoare. “Came, liderul mondial în automatizări pentru porţi, a încheiat un parteneriat cu Aluterm Group, liderul naţional în domeniul automatizărilor, prin această colaborare avem garanţia că numele şi produsele Came vor fi prezente în toată România. Came – Aluterm o colaborare pentru un viitor mai bun.” Eduard Moldovan, Export Area Manager CAME

Aluterm Group

Aluterm Group este compania românescă înfiinţată în 1993, având sediul central la Cluj-Napoca, o reţea naţională de puncte de lucru (Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Bacău) şi 3 divizii de activitate: Siatec (soluţii pentru automatizarea căilor de acces), Makroplast (policarbonat, trape de fum, luminatoare), Parkomatic (sisteme de parcare). În cei peste 20 de ani de activitate Aluterm Group a participat la o serie de proiecte naţionale de anvergură.logo-aluterm-groupCe urmează?

Prin acest parteneriat cele două companii vizează mărirea cotei de piaţă şi creşterea satisfacţiei clientului final. O serie de activităţi de promovare au fost demarate încă din luna martie. În luna mai s-a organizat la Cluj un eveniment de lansare naţională, oficială a brandului CAME. Peste 50 de companii din toata ţara au participat la acest eveniment. A urmat o săptămână a porţilor deschise care a permis colaboratorilor Aluterm Group să testeze produsele CAME.

Parteneriatul CAME – Aluterm Group aduce o schimbare în piaţă. În primul rând trebuie evidenţiate durabilitatea şi fiabilitatea produselor CAME, apoi gama complexă de soluţii (cea mai mare varietate de sisteme destinate deschiderii porţilor) şi livrarea rapidă din stocurile naţionale. În plus, vor exista din acest an traininguri periodice realizate pentru partenerii locali Aluterm Group şi un sprijin naţional în comunicare pe care Aluterm Group il va da acestora.

“Ne dorim să oferim cele mai bune soluţii pentru clienţii noştri, acesta este scopul nostru. La CAME se întorc în service undeva sub 0,1% din produse, avem acum de departe cel mai fiabil produs din piaţă. În plus folosim cele mai noi tehnologii iar pentru o serie dintre ele CAME deţine brevetele de invenţie. Lucrurile sunt clare, facem un mare pas înainte”. Radu Opriş, General Manager Aluterm Group

Începând cu luna mai, produsele CAME sunt disponibile în toată ţara prin punctele de lucru naţionale Aluterm Group şi prin reţeaua de parteneri.

Mai multe informaţii despre CAME şi Aluterm Group se pot accesa în site-ul dedicat – http://www.cameromania.com/ .